Umrl znani igralec, nastopal je v filmski uspešnici Parazit

Magazin 27. Dec 202307:26 1 komentar
Lee Sun Kyun
Lee Sun Kyun (Foto: PROFIMEDIA)

Umrl je znani južnokorejski igralec Lee Sun Kyun, ki je zaslovel z vlogo v filmu Parazit.

Predstavnik seulskih gasilcev je dejal, da so Lee Sun Kyuna, po prijavi o njegovem izginotju, našli mrtvega v avtomobilu na ulici v seulskem okrožju Seongbuk.

48-letni Lee Sun Kyun, ki je zaslovel z eno glavnih vlog v z oskarjem nagrajenem filmu Parazit iz leta 2019, se je v zadnjem času soočal s preiskavo zaradi obtožb o uživanju prepovedanih drog. Po tem škandalu so ga izločili iz televizijskih in komercialnih projektov.

V zvezi z obtožbami ga je preiskovala policija in ga večkrat zaslišala. Preiskava z zaslišanji minuli konec tedna naj bi trajala kar 19 ur, poroča Reuters.

Igralec se je pred obtožbami branil s trditvami, da ga je v jemanje mamil zavedla hostesa bara v seulskem glamuroznem okrožju Gangnam in ga nato poskušala izsiljevati, poroča korejska tiskovna agencija Yonhap. Hostesa naj bi med drugim trdila, da je Lee drogo večkrat užival tudi v njenem stanovanju, kar pa je igralec zanikal in zahteval preizkus z detektorjem laži, poroča BBC.

Po informacijah seulske policije so Leeja našli v avtu v parku v Seulu, potem ko je bilo prijavljeno njegovo izginotje. Lee naj bi pred tem doma pustil tudi poslovilno pismo, je dejal njegov agent.

Južnokorejska zakonodaja je zelo stroga. Za kršitve, povezane z uživanjem prepovedanih drog, je predpisana zaporna kazen od šestih mesecev do 14 let v primerih, ko gre za večkratne kršitelje ali preprodajalce.

Parazit nagrajen s štirimi oskarji

Film Parazit je komični triler iz leta 2019, ki ga je režiral Bong Joon Hoj. Leta 2020 je film prejel oskarja v štirih kategorijah, in sicer za najboljši film, najboljšo režijo, najboljši izvirni scenarij in najboljši mednarodni celovečerni film. Nominiran je bil v šestih kategorijah.

V filmu je Lee igral vodjo premožne družine Park, v dom katere se infiltrirajo člani družine nižjega razreda, ki se predstavljajo kot visokokvalificirani gospodinjski delavci. Ti s spletkami dajejo vtis, da so nepovezani, vse skupaj pa vodi v krvav konec.

Lee se je rodil leta 1975. Diplomiral je na prestižni južnokorejski nacionalni univerzi za umetnost, leta 2001 pa je debitiral na gledališkem odru in na televiziji. Kasneje je požel priznanje za svoje nastope v različnih vlogah. V svoji igralski karieri je poleg omenjenega med drugim igral tudi glavne vloge v južnokorejskih filmih, kot sta triler Helpless iz leta 2012 in All About My Wife iz leta 2014.

Odigral je tudi glavno vlogo v prvi izvirni znanstvenofantastični seriji Apple TV+ v korejskem jeziku z naslovom Dr. Brain, ki je bila predvajana leta 2021.

Njegov zadnji film, grozljivka Jam, v kateri je zaigral moža, čigar hoja v spanju sčasoma privede do grozljivih okoliščin, je bil prav tako dobro sprejet in predstavljen v sekciji Teden kritike na filmskem festivalu v Cannesu.

Lee je bil poročen z igralko Jeon Hye-jin, s katero imata dva sinova.


Če imate samomorilne misli ali če čutite duševno stisko, poiščite pomoč pri svojem osebnem zdravniku ali na telefonskih linijah, ki zagotavljajo strokovno pomoč. Če je stiska zelo huda, pokličite na 112. 

TOM telefon
Vsak dan od 12. do 20. ure.
Telefon: 116 111

Psihiatrična klinika Ljubljana – Klic v duševni stiski
Vsako noč med 19. in 7. uro.
Telefon: (01) 520 99 00

Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik
24 ur na dan.
Telefon: 116 123

SOS telefon za ženske in otroke, žrtve nasilja
24 ur na dan.
Telefon: 080 11 55

Center za psihološko svetovanje Posvet
Telefon: 031 704 707

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje