Uživali so na plaži, ko so slišali glasno bobnenje in zbežali v morje

Svet 31. Avg 202418:29 1 komentar
kamenje, ki se je vsulo s pečine
Foto: PROFIMEDIA

Ko so obiskovalci plaže na jugozahodu plaže uživali v sončnih žarkih, se je s pečine nenadoma vsulo kamenje. Ljudje so se ob glasnem hrupu in gostem oblaku razbežali.

Prejšnjo soboto, okoli pol petih popoldne, ko je v mestu potekala regata, se je na plaži Jacob’s Ladder na jugozahodu Anglije zaslišalo glasno bobnenje. Iz krušljivega klifa na koncu plaže so se vsule skale in povzročile gost oblak prahu, je poročal spletni portal DevonLive.

Nekaj ljudi, ki so se sprehajali v bližini, je moralo zbežati v morje, da so se izognili nevarnosti.

Posnetki, ki so zakrožili po spletu, pričajo o tem, kako malo je manjkalo, da bi prišlo do katastrofe. Na plaži je bilo namreč kar nekaj obiskovalcev, ki so bili nevarno blizu klifov. Nekatere priče so pripovedovale, da jih je zvok ob zrušitvi plazu spominjal na zvok poka.

Po incidentu so na območje poslali tudi reševalni čoln. Prepričati so se namreč želeli, da nikogar ni odneslo v morje. Ugotovili so, da v nesreči na srečo ni bil poškodovan nihče.

To ni prvi tak dogodek na plaži. Mestne oblasti so že večkrat opozorile, da so tamkajšnje pečine zaradi krušenja skal zelo nevarne. Marca so denimo prebivalci opisovali, kako so se s klifa na plažo vsule skale v velikosti avtomobilov.

Vicky Walkley, znanstvenica iz Exmoutha, ki preučuje obalno erozijo, je pred meseci za BBC dejala, da je težko napovedati, kdaj se bodo skale zrušile s pečine. Zgodi se lahko “kadarkoli”, tako v nevihtnem vremenu kot na sončen poleten dan, ko toplo sonce tako razgreje skale, da se razširijo in zgrmijo s pečine.

Mestne oblasti so zato obiskovalce plaže pozvale k previdnosti, saj so zemeljski plazovi na plaži “nepredvidljivi”, povzročijo pa lahko resne poškodbe ali celo smrt, je še poročal DevonLive.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje