Vsi trije koncerti Taylor Swift na Dunaju odpovedani

Svet 07. Avg 202419:23 > 22:35 4 komentarji
Taylor Swift
Foto: ANTONI BYSZEWSKI/FOTONEWS/FORUM/PROFIMEDIA PROFIMEDIA

V Avstriji so prijeli domnevna načrtovalca terorističnih napadov na prireditvah na širšem območju Dunaja. Vsaj eden od njiju je bil po navedbah dunajske policije osredotočen na koncerte Taylor Swift. V sredo zvečer so organizatorji nato sporočili, da so vsi trije koncerti ameriške zvezdnice zaradi varnostnih tveganj odpovedani.

Zaradi teroristične grožnje so odpovedani vsi trije koncerti ameriške pevke Taylor Swift na Dunaju.

Kot so sporočili organizatorji, so koncerte, ki so bili napovedani za četrtek, petek in soboto na stadionu ErnstHappel, odpovedali iz varnostnih razlogov. “Zaradi potrditve vladnih uradnikov o načrtovanem terorističnem napadu nimamo druge izbire, kot da zaradi varnosti vseh odpovemo vse tri načrtovane koncerte,” so sporočili iz založbe Barracuda Music. Kot so še pojasnili, bodo kupnino za vstopnice avtomatično povrnili v desetih delovnih dneh.

Slovenski oboževalci, ki so imeli kupljene vstopnice preko domačega organizatorja, so tako že prejeli elektronsko sporočilo, da je potovanje v avstrijsko prestolnico odpovedano. Denar za kupljene vstopnice pa jim bo povrnjen.

Novica, ki je razžalostila oboževalce ameriške zvezdnice, sicer prihaja po tem, ko so v Avstriji danes prijeli domnevna načrtovalca terorističnih napadov na prireditvah na širšem območju Dunaja. Enega moškega so prijeli na Dunaju, drugega v mestu Ternitz južno od prestolnice. Kot je danes na novinarski konferenci še povedal generalni direktor za javno varnost na avstrijskem notranjem ministrstvu Franz Ruf, je 19-letnik, ki so ga prijeli v Ternitzu, prisegel zvestobo skrajni skupini Islamska država.

Oblačila za koncert Taylor Swift
Foto: PROFIMEDIA

Po dosedanjih podatkih se je 19-letnik, sicer avstrijski državljan, radikaliziral na spletu. Pri njem so zasegli kemične snovi, ki jih še analizirajo. Policija je iz bojazni glede eksploziva preventivno evakuirala več hiš v Ternitzu in del doma za upokojence.

Kot je še dejal Ruf, so “ugotovili ustrezna pripravljalna dejanja in tudi, da je bil 19-letnik osredotočen na koncerte Taylor Swift na Dunaju”. Ali bi lahko bilo poleg omenjenih dveh aretacij še več, Ruf ni mogel povedati. Kot je dejal, preiskava še poteka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje