V Avstriji v nesreči s pirotehniko umrl 18-letnik

Svet 01. Jan 202312:07 0 komentarjev
pirotehnika
Foto: Manca Rozman/BOBO

V Spodnji Avstriji je na silvestrovo umrl 18-letnik, potem ko je eksplodiralo pirotehnično sredstvo. Po navedbah policije naj bi tako imenovana ognjemetna bomba eksplodirala prezgodaj. Še tri osebe so bile poškodovane, od teh ena huje.

Nesreča se je zgodila v kraju St. Johann am Steinfelde v okrožju Neunkirchen. Po besedah tiskovnega predstavnika policije Stefana Loidla se je nesreča zgodila na polju okoli 20 minut po polnoči. Več mladih je tam streljalo s pirotehniko. Namestili so tudi okoli 50 centimetrov dolge plastične cevi, domnevno za to, da bi izstrelili kroglaste ognjemetne bombe.

Kako je prišlo do nesreče, za zdaj še ni jasno, preiskovalci pa domnevajo, da je eno od pirotehničnih sredstev prezgodaj zagorelo in usodno poškodovalo 18-letnika. Ta naj bi med pokom stal v neposredni bližini eksplozivnega sredstva, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Tudi pri nas smo v silvestrski noči obravnavali nesrečo s pirotehniko. V Slovenski Bistrici se je na silvestrovanju ena od baterij z izstrelki prevrnila, izstrelki pa so začeli leteti v zbrano množico in zadeli tri občane. Ena oseba se je težje poškodovala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!