V Avstriji zvišali stopnjo nevarnosti zaradi terorizma

Svet 18. Okt 202313:42 0 komentarjev
avstrijska policija
Foto: PROFIMEDIA

Zaradi zaostrovanja konflikta na Bližnjem vzhodu in terorističnega napada v Bruslju so tudi varnostni organi v Avstriji zaznali "konkretno nevarnost in povečano tveganje napada", poroča avstrijski ORF.

Kot je danes sporočil notranji minister Gerhard Karner, so v Avstriji alarm za terorizem povišali na drugo najvišjo stopnjo.

“Povišana” stopnja opozorila je v Avstriji veljala od marca 2020. Nazadnje je bila zvišana po terorističnem napadu novembra 2022 v središču Dunaja, v katerem sta umrla dva človeka. Karner je pojasnila podal na skupni novinarski konferenci z obrambno ministrico Klaudio Tanner, vodjo državne varnosti Omarjem Haijawijem Pirchnerjem in dunajskim vojaškim poveljnikom Kurtom Wagnerjem.

Napovedali so, da se bo policija v prihodnje pri svojih nalogah zaščite še bolj zanašala na avstrijsko vojsko. Karnerjeva predstavitev v ministrskem svetu predvideva, da bo za ukrepe varovanja prostorov in objektov, zlasti na Dunaju, napotenih do 190 vojakov zvezne vojske.

Dodatne posebej usposobljene sile Bundesheer naj bi bile večinoma namenjene za zaščito judovskih ustanov, še piše ORF. Doslej so vojaki sicer že varovali diplomatska predstavništva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!