V Bejrutu pogreb drugega človeka Hamasa, množica pozivala k maščevanju

Svet 04. Jan 202419:11 0 komentarjev
Pogreb v Libanonu
Pogreb vodje palestinskega oboroženega gibanja Hamas Saleha al Arurija v Libanonu (Foto: Mohamed Azakir/REUTERS)

V Bejrutu v Libanonu se je danes večtisočglava množica udeležila pogreba namestnika vodje palestinskega oboroženega gibanja Hamas Saleha al Arurija. Hamas odgovornost za torkov napad, v katerem je bil ubit, pripisuje Izraelu. Množica je danes mahala s palestinskimi zastavami ter pozivala k maščevanju.

Ob strogih varnostnih ukrepih so krsto z njegovimi in posmrtnimi ostanki še dveh ubitih sodelavcev prepeljali iz mošeje na pokopališče v palestinskem taborišču Šatila na jugu libanonske prestolnice, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Množica je vzklikala “Svoboda Palestini” ter “Smrt Ameriki in Izraelu”. Pozivala je Hamas, naj se maščuje za njegovo smrt in za smrt petih drugih članov gibanja.

Saleh Al Aruri, namestnik političnega vodje Hamasa, je bil skupaj s šestimi drugimi vodilnimi predstavniki te organizacije v torek zvečer ubit v napadu v predmestju Bejruta, ki je trdnjava libanonskega šiitskega gibanja Hezbolah. Atentat je sprožil bojazni pred nadaljnjo širitvijo konflikta.

Izrael uradno ni prevzel odgovornosti za napad, ki naj bi ga izvedel z brezpilotnim letalom. Kot danes poročajo nekateri izraelski mediji, pa naj bi napad izvedlo izraelsko vojaško letalo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!