V Iowi pustošil tornado: izruvana drevesa, razdejane hiše in smrtne žrtve

Svet 22. Maj 202414:39 0 komentarjev

Iz ZDA znova poročajo o tornadu. Ta je s hudimi neurji, ki so ga spremljala, razdejal mesto Greenfield v zvezni državi Iowa. Lokalne oblasti poročajo o več umrlih in poškodovanih, točnih številk pa za zdaj še ni.

V ameriški zvezni državi Iowa je v torek divjalo hudo neurje, ki je še posebej opustošilo mesto Greenfield. Mesto z 2.000 prebivalci je namreč prizadel tudi uničujoč tornado, v katerem je bilo več poškodovanih in mrtvih. Natančno število žrtev še ni znano, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tornado je zjutraj uničil del mesta Greenfield 70 kilometrov severozahodno od prestolnice Iowe Des Moines, je povedal tiskovni predstavnik policije v Iowi Alex Dinkla. Dodal je, da so se lokalne in zvezne reševalne sile, potem ko je tornado prešel mesto, hitro odzvale. Potrdil je, da je tornado terjal smrtne žrtve in da je bilo več poškodovanih, ni pa navedel števila poškodovanih in umrlih. Po pregledu prizadetega območja sicer verjamejo, da so našli vse pogrešane.

Podobe, ki so po pustošenju tornada zakrožile po spletu, prikazujejo hudo razdejanje v Greenfieldu. Številne hiše je tornado zravnal s tlemi, izruval je drevesa in prevračal avtomobile.

Nazadnje so o tornadih iz ZDA poročali prejšnji mesec. Aprila je v divjanju tornadov v osrednjem delu ZDA življenje izgubilo najmanj pet ljudi.

Regija je sicer znana po pogostih in močnih tornadih, ki se pojavljajo spomladi. Kot izjemno redko pa vremenoslovci ocenjujejo njihovo tako veliko število na zaporedne dni, je poročala AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!