V Milanu prijeli domnevna člana Islamske države

Svet 17. Okt 202311:07 0 komentarjev
Islamska država
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V Milanu so prijeli domnevna terorista, ki naj bi bila člana skrajne skupine Islamska država.

Italijanske oblasti so davi v Milanu izvedle protiteroristično operacijo, v kateri so prijeli domnevna terorista. Kot je po poročanju tujih tiskovnih agencij danes sporočila policija, gre za Egipčana in italijanskega državljana egiptovskega rodu, ki ju obtožujejo članstva v teroristični organizaciji.

Državni tožilec v Milanu Marcello Viola je povedal, da, sta bila moška izjemno aktivna v spletni propagandi v imenu skrajne skupine Islamska država (IS), katere člana sta bila in ki sta ji prisegla zvestobo. Osumljena sta tudi financiranja IS in spodbujanja terorističnih akcij.

Dodal je, da njuna aretacija ni povezana z napadom v Bruslju v ponedeljek, v katerem sta bila ubita dva človeka, eden pa je bil ranjen.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Agi sta moška pošiljala denar vdovam nekdanjih borcev IS ter enemu od članov te skupine.

Italijanski zunanji minister Antonio Tajani je aretacijo pozdravil.

V luči trenutnega dogajanja na Bližnjem vzhodu je Italija poostrila varnostne ukrepe, da bi preprečila napade skrajnežev. Ministrstvo za notranje zadeve je v zadnjih dneh pozvalo, da je zaradi skrbi pred radikaliziranimi ljudmi treba pozorno opazovati objekte, kjer so nastanjeni begunci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!