V napadih na vzhodu in jugu Ukrajine ubitih pet ljudi

Svet 13. Feb 202415:25 2 komentarja
Ukrajina
Foto: PROFIMEDIA

V novih ruskih napadih na jugu in vzhodu Ukrajine je umelo pet civilistov. Glede na poročila ukrajinske vojske je Rusija ponoči izstrelila 23 dronov šahed, od katerih so jih 16 sestrelili nad Hersonom, Zaporožjem in Dnipropetrovskim.

Po obstreljevanju je bila na določenih območjih tudi znova prekinjena oskrba z električno energijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V regiji Harkov sta bila v vasi Kurilivka blizu mesta Kupjansk ubita dva moška, še dve osebi pa sta bili v obstreljevanju kmetijskega objekta ranjeni, je javil guverner Oleg Sinegubov.

Nekaj ur pozneje je bilo tarča topniškega napada mesto Vovčansk prav tako v regiji Harkov in blizu meje z Rusijo. Na lokalni tržnici je umrla ženska, še ena pa je bila ranjena, izhaja iz sporočila guvernerja.

V regiji Herson na jugu, ki je skoraj vsakodnevno tarča obstreljevanja, je bila na dvorišču lastne hiše v vasi Lvove ponoči ubita 83-letna ženska, je sporočil regionalni guverner Oleksander Prokudin.

Še en moški je umrl v obstreljevanju v mestu Nikopol na jugovzhodu države.

Glede na poročila ukrajinske vojske je Rusija ponoči izstrelila 23 dronov šahed, od katerih so jih 16 sestrelili nad Hersonom, Zaporožjem in Dnipropetrovskim. Guverner slednje, Sergij Lisak je poročal o obsežnem napadu z droni, od katerih jih je nekaj zadelo svoje cilje, med drugim na energetskem in infrastrukturnem omrežju mesta Dnipro.

O treh smrtnih žrtvah na vzhodu Ukrajine, v regiji Lugansk, poročajo tudi proruske oblasti, ki jih je na zasedenem ozemlju postavila Moskva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje