V nekaterih italijanskih mestih med silvestrovanji z globami nad prodajo pijač

Svet 29. Dec 202316:45 0 komentarjev
Prizor iz božičnih benetk
Foto: PROFIMEDIA

V Benetkah, Gorici in Trstu bodo med silvestrovanji omejili prodajo pijač. V Benetkah bo na silvestrovo prepovedana prodaja in postrežba pijač v steklenicah, pločevinkah ali plastenkah, v centru Trsta bosta prepovedana prodaja alkoholnih pijač in pijač v steklenicah, v Gorici pa ne bo dovoljena uporaba steklenic in pločevink.

Beneški župan Luigi Brugnaro je pred dnevi izdal odredbo za zaščito javne varnosti na silvestrovo. V skladu z njo bo ta dan v trgovinah, barih in na stojnicah prepovedana prodaja in postrežba pijač v steklenicah, pločevinkah ali plastenkah. Prepovedano bo tudi uživanje pijač na ulicah. Za kršenje odredbe so predvidene globe od 25 do 500 evrov.

Podobne ukrepe so sprejeli tudi v Trstu. Na osrednjem Trgu enotnosti Italije bo med silvestrovanjem prepovedana prodaja alkoholnih pijač in pijač v steklenicah. Prav tako na prizorišču ne bodo dovoljeni dežniki, zložljivi stoli in palice za selfije, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Gorici pa bo v času silvestrovanja na območju praznovanja prepovedana uporaba steklenih kozarcev in steklenic ter pločevink. Od sobote do torka bo po odredbi, ki jo je izdal goriški župan Rodolfo Ziberna, v občini prepovedana tudi uporaba pirotehničnih izdelkov.

Nadzor nad spoštovanjem prepovedi bodo izvajali policisti, kršitelji bodo tvegali od 100 do 450 evrov globe, poroča tržaški časnik Primorski dnevnik.

Tudi v Franciji bodo na novoletni konec tedna poostrili varnost. Na ulicah bo zaradi “zelo visoke” teroristične grožnje skoraj sto tisoč policistov in vojakov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!