V Nemčiji dijak z nožem napadel sošolce, več je ranjenih

Svet 22. Feb 202412:29 > 21:13 0 komentarjev
Nemčija
Foto: PROFIMEDIA

Na zahodu Nemčije naj bi dijak z nožem napadel sošolce, več dijakov je poškodovanih. Policija je osumljenca pridržala, a njegove identitete ni potrdila, prav tako ne uporabljenega orožja.

V šoli v mestu Wuppertal na zahodu Nemčije je bilo danes po poročanju lokalnih medijev v napadu z nožem poškodovanih več dijakov.

Policija je sporočila, da so osumljenca za napad že prijeli, poročajo tuje tiskovne agencije. Domnevni napadalec naj bi bil dijak gimnazije, ki naj bi z nožem napadel sošolce. Policija identitete napadalca ni potrdila, prav tako ne uporabljenega orožja.

Ranjeni naj bi bili najmanj štirje dijaki, od tega dva huje. Kot je sporočilo lokalno tožilstvo, ju zdravijo na intenzivni negi. Ranjen je tudi domnevni napadalec, vendar ni znano, kako hude poškodbe je utrpel.

Šlo naj bi sicer za 17-letnega dijaka. Po mnenju policije je bil njegov napad naključen in neizzvan, navaja nemška tiskovna agencija dpa. Ena od učiteljic, ki je bila v času napada v šoli, je dejala, da je storilec imel pri sebi nož in škarje.

Nemčija Nemčija
Foto: PROFIMEDIA
Nemčija Nemčija
Foto: PROFIMEDIA
Nemčija Nemčija
Foto: PROFIMEDIA

Policija je sicer obvestilo o napadu prejela ob 9.50 in nemudoma sprožila obsežno akcijo. Okoli 12. ure so sporočili, da so poslopje šole uspešno izpraznili. V bližini gimnazije so vzpostavili tudi središče za podporo staršem in dijakom, ki so jih evakuirali na varno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!