Nesreča avtobusa, na katerem so bili tudi Slovenci: umrla 19-letna Avstrijka

Svet 19. Sep 202309:54 > 14:56
Nesreča Flixbusa
FF Althofen

Na avstrijskem Koroškem je v prometni nesreči avtobusa prevoznika Flixbus, ki je potoval iz Berlina do Trsta, umrla 19-letna Avstrijka. Kot so za N1 potrdili v podjetju Flixbus, je bilo huje poškodovanih pet potnikov, šestnajst, vključno z enim od voznikov avtobusa, pa lažje. Na avtobusu so bili tudi državljani Slovenije.

Avtobus prevoznika Flixbus se je okoli 4.45 na regionalni cesti pri kraju Micheldorf, severno od Šentvida ob Glini, zaletel v betonsko ograjo in prevrnil. V nesreči je umrla 19-letna Avstrijka, približno 20 ljudi pa je bilo poškodovanih, od tega nemška državljanka huje.

Kot so za N1 sporočili iz podjetja Flixbus, je huje poškodovanih pet potnikov, šestnajst, vključno z enim od voznikov avtobusa, pa lažje.

Predstavnica policije je za tiskovno agencijo APA dejala, da so bili na avtobusu ljudje iz Avstrije, Slovenije, Italije, Nemčije in Ukrajine.

Skupno je bilo na krovu dvonadstropnega avtobusa med nesrečo 42 potnikov in voznika, pri katerih je bil test alkoholiziranosti negativen, poroča časnik Kronen Zeitung.

Nesreča avtobusa na avstrijskem Koroškem Nesreča avtobusa na avstrijskem Koroškem
FF Althofen
Nesreča avtobusa na avstrijskem Koroškem Nesreča avtobusa na avstrijskem Koroškem
FF Althofen

Ob prihodu gasilcev in rešilcev na kraj nesreče so bili nekateri potniki že zunaj vozila, nekaj pa so jih morali še rešiti, saj so bili ukleščeni.

V podjetju Flixbus so za N1 potrdili, da je bil avtobus na poti iz Berlina v Trst. Pojasnili so, da so bili vsi potniki in voznika prepeljani v bližnje bolnišnice. “Potrjenih informacij o vzrokih nesreče za zdaj ni,” so sporočili.

Za lažjo pretočnost informacij so v podjetju Flixbus odprli telefonsko linijo, ki je na voljo vsem potnikom in družinam, ki želijo dobiti več informacij in podporo storitev tega podjetja. Dodali so, da so zaradi dogodka globoko pretreseni, sorodnikom in prijateljem žrtve pa so izrekli globoko sožalje.

Policija trenutno še preučuje okoliščine nesreče.