V nočnih napadih ruske vojske ubitih najmanj osem ljudi, med njimi dva otroka

Svet 19. Apr 202409:53 > 10:30 0 komentarjev
ukrajina
Foto: PROFIMEDIA

V napadih ruske vojske je bilo ponoči ubitih najmanj osem ljudi, 18 jih je bilo ranjenih. Iz Rusije poročajo o ukrajinskih napadih, vendar smrtnih žrtev ni bilo.

V ruskih napadih na ukrajinsko regijo Dnipropetrovsk je bilo ponoči ubitih najmanj osem ljudi, med njimi dva otroka, še 18 pa je bilo ranjenih, je sporočilo ukrajinsko notranje ministrstvo. O napadih poročajo tudi iz ruske regije Belgorod, kjer oblasti trdijo, da je zračna obramba sestrelila 25 ukrajinskih dronov. Napad ni terjal žrtev.

Po navedbah ukrajinskega notranjega ministrstva je šest oseb, med njimi dva otroka, stara šest in osem let, umrlo v kraju Sinelnikovski. Še dve osebi sta bili ubiti v Dnipru, kjer je bilo ranjenih tudi 16 ljudi.

Skupno je sicer Rusija ponoči proti Ukrajini izstrelila 22 raket in 14 brezpilotnih letalnikov, je sporočila ukrajinska vojska in dodala, da je zračna obramba sestrelila 29 ruskih izstrelkov.

O napadih medtem poročajo tudi iz ruske obmejne regije Belgorod. Zračna obramba je nad regijo sestrelila 25 ukrajinskih dronov, je sporočil guverner Vjačeslav Gladkov. Dodal je, da napad ni terjal žrtev, je pa bilo poškodovanih več stavb.

Ukrajina je danes prav tako sporočila, da so njene sile prvič sestrelile ruski bombnik dolgega dosega Tu-22M3, s katerim je Moskva po navedbah Kijeva izvajala napade z manevrirnimi raketami.

Na ukrajinskem obrambnem ministrstvu so sporočili, da so letalo zadeli približno 300 kilometrov od meje z Ukrajino. “Po zadetku je bombnik uspel poleteti nad Stavropol, kjer je nato strmoglavil,” so še zapisali.

Obrambno ministrstvo v Moskvi je pozneje po navedbah ruske tiskovne agencije Tass potrdilo, da je “rusko letalo Tu-22M3 strmoglavilo nad okrajem Stavropol na jugu države med vračanjem v bazo po opravljeni nalogi”. Piloti naj bi se pravočasno izstrelili iz letala, vendar je najmanj eden od štirih članov posadke umrl.

Še dva so prepeljali v bližnjo bolnišnico, medtem ko se iskanje četrtega nadaljuje, je nato na omrežju Telegram sporočil guverner Stavropola Vladimir Vladimirov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!