V Rusiji priprli ameriškega vojaka, ki naj bi ob kraji še napadel partnerko

Svet 07. Maj 202410:22 > 14:36 0 komentarjev
Ruska policija
Foto: PROFIMEDIA

Pripadnik ameriške vojske, ki se je na lastno pobudo odpravil v Rusijo. Po neuradnih informacijah ruskih medijev, ki se sklicujejo na policijske vire, naj bi Američan med obiskom ruskega Daljnega vzhoda fizično napadel svojo partnerko. Nato naj bi ji ukradel še denar in alkohol.

Pripadnika ameriške vojske, ki je bil nameščen v Južni Koreji in se je na lastno pobudo odpravil v Rusijo, so minuli teden zaradi kraje priprle tamkajšnje oblasti.

Tako so navedbe ameriških medijev danes potrdile ruske oblasti. Po navedbah virov več ruskih medijev je Američan v priporu, ker naj bi ob kraji še fizično napadel svojo rusko partnerko.

O primeru je v ponedeljek poročalo več ameriških medijev, ki so se sklicevali na navedbe vladnih predstavnikov. Čeprav iz Bele hiše teh navedb neposredno niso potrdili, je na vprašanje, kaj se je zgodilo, tiskovni predstavnik sveta za nacionalno varnost zgolj skopo odgovoril, da so s primerom seznanjeni.

Tiskovna predstavnica Pentagona Cynthia Smith je podala dodatno pojasnilo, da so ameriškega vojaka ruske oblasti pridržale 2. maja v Vladivostoku v bližini meje s Kitajsko in Severno Korejo na podlagi obtožb o kaznivem dejanju, o čemer so že obvestile ameriške oblasti v skladu z dunajsko konvencijo o konzularnih odnosih.

Kot poročajo ruske tiskovne agencije, so pravosodni organi sporočili, da je bil Američanu Gordonu Blacku zaradi kraje odrejen dvomesečni pripor. Po neuradnih informacijah nekaterih medijev, ki se sklicujejo na policijske vire, je Black med obiskom ruskega Daljnega vzhoda fizično napadel svojo partnerko. Nato naj bi ji ukradel še denar in alkohol.

“Vojska je o dogodku obvestila vojakovo družino. Ameriško zunanje ministrstvo ponuja ustrezno konzularno podporo vojaku v Rusiji. Zaradi občutljivosti zadeve v tem trenutku ne moremo predstaviti nadaljnjih podrobnosti,” je še dodala Smith.

Medtem se rusko obstreljevanje Ukrajine nadaljuje. V regiji Sumi je bila ubita  ena oseba, še štiri pa so bile ranjene, je danes sporočila ukrajinska policija. V napadu je bilo poškodovanih več stanovanjskih stavb in tamkajšnja energetska infrastruktura, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!