V Rusiji umrlo še 737 covidnih bolnikov, največ doslej

Koronavirus 06. Jul 202113:55 > 14:57 0 komentarjev
Rusija
Tatyana Makeyeva/REUTERS

V Rusiji je v zadnjem dnevu umrlo 737 covidnih bolnikov, kar je po vztrajnem naraščanju smrtnih žrtev največje število preminulih v 24 urah. Veliko število smrti sovpada z novim valom okužb s koronavirusom, zlasti z različico delta.

Rusija je v zadnjih osmih dneh šestkrat presegla predhodno največje število smrti v enem dnevu, tokrat pa je prvič do zdaj v 24 urah zaradi covida-19 umrlo več kot 700 ljudi. Skupno je v državi umrlo več kot 139.300 ljudi.

V restavracije v Moskvi le cepljeni ali preboleli

Središče širjenja virusa v državi je Moskva, kjer različica delta predstavlja že približno 90 odstotkov novih primerov, je povedal župan mesta Sergej Sobjanin. Vsem uradom je odredil, naj pošljejo domov tretjino necepljenih uslužbencev, restavracije pa lahko sprejemajo le cepljene proti covidu-19 ali tiste, ki so ga v zadnjih šestih mesecih preboleli.

Do danes se je v Moskvi z obema odmerkoma cepilo le 1,8 milijona od 12 milijonov prebivalcev, izhaja iz podatkov na spletni strani Gogov, ki sledi epidemiološkim podatkom v različnih delih Rusije. V celotni državi s približno 146 milijoni prebivalcev je v celoti cepljenih 18,2 milijona ljudi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!