V ruskih napadih na vzhodu Ukrajine naj bi umrlo tudi več otrok

Svet 20. Avg 202218:13 > 18:54 2 komentarja
vojna v Ukrajini
Slika je simbolična. (foto: Profimedia)

Ruske sile so danes napadle stanovanjski blok in več hiš v mestu Voznesensk, pri čemer je bilo ranjenih dvanajst Ukrajincev, med njimi trije otroci, so sporočile ukrajinske oblasti. Nadaljujejo se tudi spopadi v regiji Doneck, kjer je bilo v zadnjih 24 urah po navedbah ukrajinskih oblasti v ruskih napadih ubitih sedem civilistov.

Regionalni guverner Vitalij Kim je pred tem na Telegramu sporočil, da je bilo ranjenih devet ljudi, med njimi štirje otroci, stari od tri do 17 let, in da so “vsi v kritičnem stanju”. Rusi so zadeli stanovanjsko stavbo in več hiš v mestu, kjer živi 30.000 ljudi, je na Facebooku sporočila reševalna služba in objavila fotografije močno poškodovane stavbe.

Voznesensk je od jedrske elektrarne v Pivdenoukrainsku, ki je druga največja v Ukrajini, oddaljen približno 20 kilometrov, od glavnega mesta regije Mikolajev pa 70 kilometrov. Regija, ki je v ospredju vojne, je redno tarča napadov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ukrajinska vojska je medtem poročala o ruskih napadih v vzhodni regiji Doneck, ki je od leta 2014 pod delnim nadzorom proruskih separatistov. V zadnjih 24 urah so ruski raketni in artilerijski napadi v regiji po navedbah ukrajinskih oblasti ubili sedem civilistov, 13 ljudi pa je bilo ranjenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ukrajinska vojska je sporočila še, da je v bližini osrednjega mesta Dnipro sestrelila štiri zelo natančne manevrirne rakete Kalibr, izstreljene s Črnega morja.

Spopadi potekajo tudi v regiji Herson na jugu Ukrajine, ki je skoraj v celoti pod nadzorom ruske vojske. Župan mesta Melitopol v Hersonu, ki ga je zasedla Rusija, Ivan Fedorov, je dejal, da je ukrajinska vojska bombardirala rusko vojaško oporišče v mestu.

Moskva je medtem v poročilu o razmerah v Ukrajini potrdila nenehne napade. “V napadih na ukrajinske nacionalistične enote na območju Harkova je bilo ubitih več kot 100 borcev,” je povedal tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov.

Zatrdil je, da je bilo v zadnjih 24 urah po vsej državi, vključno z regijama Doneck in Dnipropetrovsk, skupaj ubitih več kot 800 ukrajinskih borcev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje