V samomorilskem napadu v Afganistanu ubili visokega talibanskega uradnika

Svet 06. Jun 202315:26 0 komentarjev
Samomorilski napad v Afganistanu
@The Unseen Afghanistan/FACEBOOK

V samomorilskem napadu je bil danes ubit namestnik guvernerja afganistanske province Badakšan na severovzhodu države, Nisar Ahmad Ahmadi. V napadu je bil ubit tudi njegov voznik, še šest oseb pa je bilo ranjenih. Odgovornosti za napad doslej še ni prevzel nihče.

V samomorilskem napadu je bil danes ubit namestnik guvernerja afganistanske province Badakšan na severovzhodu države, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočile lokalne oblasti.

Samomorilski napadalec je z avtomobilom, polnim eksploziva, zapeljal v mesto Faizabad in si za tarčo izbral vozilo, v katerem je bil Nisar Ahmad Ahmadi, namestnik guvernerja province Badakšan, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poleg Ahmada Ahmadija, ki je bil na položaj namestnika guvernerja imenovan prejšnji mesec, je bil v napadu ubit tudi njegov voznik, še šest oseb pa je bilo ranjenih. Odgovornosti za napad doslej še ni prevzel nihče.

V podobnem samomorilskem napadu, za katerega je odgovornost prevzela skupina Islamska država, je bil decembra lani ubit načelnik policije v provinci Badakšan. Nekaj mesecev pred tem je bil v bombnem napadu ubit tudi vodja oddelka za rudarstvo.

Varnost z vidika napadov se je v Afganistanu sicer nekoliko izboljšala, odkar so talibani avgusta 2021 ponovno prevzeli oblast v državi in odstavili vlado, ki so jo podpirale ZDA, vendar pa Islamska družina še vedno predstavlja znatno varnostno grožnjo, poroča AFP.

Od vrnitve talibanov na oblast je bilo v številnih napadih pripadnikov Islamske države ubitih in ranjenih več sto ljudi, pri čemer so bili nekateri napadi usmerjeni proti tujcem ali tujim interesom, da bi spodkopali talibansko vlado, še piše AFP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!