V Sarajevu se veselijo letalskih povezav z 12 novimi destinacijami

Gospodarstvo 10. Mar 202413:19 0 komentarjev
Sarajevsko letališče
Foto: PROFIMEDIA

V Sarajevo pričakujejo rekordno poletno turistično sezono, v kateri bodo s tamkajšnjega letališča ponujali kar 12 novih letalskih povezav.

Sarajevsko letališče bo v letošnji poletni sezoni ponujalo 12 novih povezav. Od tega jih bo šest vzpostavil Ryanair, ki si želi v svojem prvem letu delovanja v Sarajevu prepeljati 200.000 potnikov. Skupaj bo na voljo več kot 1,6 milijona sedežev na odhodnih in dohodnih letih, kar je 30 odstotkov več kot lani.

Največje letališče v Bosni in Hercegovini bo v poletni sezoni, ki bo trajala od 31. marca do 26. oktobra, v prodaji imelo skupno 1,64 milijona sedežev. To predstavlja 30,3-odstotno povečanje v primerjavi z lanskim poletjem in 14,3-odstotno povečanje v primerjavi z rekordno poletno sezono v letu 2022, je poročal portal Ex-Yu Aviation News.

Poleg Ryanaira bodo nove povezave ponujale še letalske družbe Air Arabia in Aegean Airlines, ki bosta po nekaj letih obnovili direktne polete za Sharjah in Atene, pa tudi turški SunExpress, ki bo tako kot Pegasus Airlines letel v Antalyo, poleti pa še v Izmir. Flyadeal iz Savdske Arabije in SAS Scandinavian Airlines bosta medtem poleti povezovala Sarajevo z Džido in Koebenhavnom.

Večino novih povezav bo subvencionirala turistična skupnost kantona Sarajevo.

Največje zmogljivosti bo na sarajevskem letališču poleti z nekaj več kot 200.000 sedeži sicer imel Turkish Airlines. Sledijo Pegasus Airlines, Austrian Airlines, Wizz Air Abu Dhabi, Flydubai in Ryanair.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!