V zrušenju visečega mostu v Indiji najmanj 60 smrtnih žrtev

Svet 30. Okt 202218:16 0 komentarjev
Gujarat most, Indija
PROFIMEDIA

V zrušenju 100 let starega visečega mostu v indijski zvezni državi Gujarat je danes umrlo najmanj 60 ljudi. Glede na poročanje lokalnih medijev je bilo na mostu v času nesreče do 500 ljudi, ki so v okviru verskega festivala izvajali obrede. Reševalna akcija še poteka.

Oblasti so nemudoma po zrušenju mostu sprožile reševalno akcijo, v kateri sodelujejo potapljači. Po navedbah pristojnih so rešili več kot 80 ljudi. Glede na nekatera poročila pa jih še vedno pogrešajo več kot 100. Nekateri mediji sicer poročajo o celo 90 smrtnih žrtvah, a oblasti tega niso potrdile.

230 metrov dolg most v kraju Morbi so sicer več mesecev popravljali in ga šele prejšnji teden znova odprli za javnost. O vzroku nesreče še ni uradnih podatkov, mediji pa pišejo, da konstrukcija ob množici ljudi na mostu najverjetneje ni zdržala tolikšne obremenitve. Premier Narendra Modi, ki je na obisku v svoji rodni zvezni državi Gujarat na zahodu države, je že napovedal odškodnino za ubite in poškodovane v nesreči. Pozval je tudi k mobilizaciji dodatnih reševalnih ekip.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!