Velika akcija v BiH: pridržali policiste, osumljene organiziranega kriminala

Svet 22. Apr 202416:03 1 komentar
bih policija, bosanska policija
PROFIMEDIA

V veliki policijski akciji v Bosni in Hercegovini so pridržali več kot 20 oseb. Med njimi so tudi visoki uslužbenci policije. Sumijo jih organiziranega kriminala, trgovine z drogami, pranja denarja in drugih kaznivih dejanj. Akcija poteka na več desetih lokacijah v Sarajevu, Zenici in Mostarju, poročajo tamkajšnji mediji.

Policijsko akcijo po nalogu sodišča BiH izvaja državna agencija za preiskave in zaščito Sipa skupaj z nekaterimi drugimi policijskimi službami ter ob podpori ameriškega preiskovalnega urada FBI, ameriške agencije za boj proti drogam DEA in Europola, so sporočili s tožilstva BiH.

Preiskava je povezana z dokazi, zbranimi iz šifriranih aplikacij, kot sta Sky in Anom.

Kot so še sporočili s tožilstva BiH, so doslej aretirali 22 oseb, vključno z visokimi uradniki policijskih agencij. Sumijo jih organiziranega kriminala, pranja denarja, trgovanja z drogami, sprejemanja podkupnine in zlorabe položaja.

Med pridržanimi sta tudi vodja posebne policijske enote federalne uprave policije (FUP) Mustafa Selmanović in sarajevski poslovnež Gordan Memija, poroča N1 BiH. Memija je po pisanju medijev v BiH dober prijatelj zunanjega ministra BiH Elmedina Konakovića, ki je že komentiral policijsko akcijo.

V izjavi za javnost je sporočil, da podpira delo institucij, in jih pozval, naj resno opravijo svoje delo. Poudaril je, da ga v zvezi s tem primerom ni kontaktiral nihče iz institucij, in dodal, da so poslali nujno zahtevo Europolu, da ugotovijo, ali je imel kakšno povezavo z osumljenci. “Seveda je nisem, a naj preverijo, ali sem bil s temi ljudmi,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje