Vidna politika sta se stepla, posredovati je morala policija (VIDEO)

Svet 13. Sep 202316:51 2 komentarja

Vidnejša slovaška politika, nekdanji premier in nekdanji notranji minister, sta se na predvolilnem dogodku zapletla v pretep. Posredovati je morala tudi policija.

Nekdanji premier Igor Matovič je danes skušal zmotiti dogodek opozicijske stranke Smer-SD, nakar se je stepel z nekdanjim notranjim ministrom Robertom Kalinakom.

Matovič je z avtomobilom zapeljal ob prizorišče, kjer je potekala novinarska konferenca socialdemokratov, ki glede na ankete vodijo. Preko zvočnika je Matović zmerjal opozicijske politike in jim očital, da so krivi za prihod številnih migrantov, ko so leta 2018 sprejeli zakonodajo s tega področja.

Kalinak je bil takrat notranji minister in s tem odgovoren za zakon, ki je omogočil migrantom dovoljenje za začasno bivanje. Današnja novinarska konferenca pred parlamentarnimi volitvami 30. septembra pa je bila namenjena ravno migracijam.

Glede na posnetke so skušali politiki stranke Smer-SD ugasniti zvočnik, nameščen na avto. Kalinak pa je skušal Matoviču, ki je bil v avtomobilu, vzeti mikrofon. Oba sta pri tem postala nasilna, Kalinak z rokami, Matovič pa ga je skušal zbrcati iz avtomobila. Ločila ju je šele policija.

Matovič je kot protestni politik leta 2020 presenetljivo zmagal na volitvah, potem ko je z zbori pred stanovanji politikov Smer-SD zbudil veliko pozornosti. Na položaju premierja je bil eno leto, nato je moral odstopiti zaradi afere okoli nakupa ruskega cepiva Sputnik proti covidu-19.