Veliki zaslužki s črnim “biznisom”, ki med vikendi cveti v Zagrebu

Magazin 24. Feb 202405:45 6 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Novinarji oddaje Preverjeno hrvaške Nove TV so razkrili nevarni "biznis", ki se med vikendi odvija v Zagrebu. Tja namreč pridejo lepotni "kirurgi" brez licenc iz Srbije, najamejo stanovanje in opravljajo nelegalne lepotne posege. Pacienti, večinoma so to mlada dekleta, pa se tveganj v celoti praviloma sploh ne zavedajo, saj jih spretno zavajajo.

Hrvaška prestolnica je očitno tarča srbskih prevarantov, ki se pretvarjajo, da so lepotni kirurgi, čeprav za delo nimajo ne licence ne potrebnih izkušenj, so razkrili novinarji oddaje Preverjeno na zagrebški Novi TV.

Ta vikend “biznis” poteka tako, da lepotni “kirurgi” s svojimi “medicinskimi sestrami” iz Srbije pridejo v Zagreb, tam najamejo stanovanje, v katerem opravljajo najrazličnejše manjše lepotne posege. Gre predvsem za povečavo ustnic, injekcije botoksa in podobno. Pri tem pa uporabljajo tudi sredstva, ki jih agencija za zdravila ni odobrila.

Čakalnica je kar v dnevni sobi. Ženske, ki se pretvarjajo, da so medicinske sestre ali pa mame zdravnikov, pa čakajočim razlagajo, da bodo vsak čas res dobili delovno dovoljenje in da morajo delati v stanovanjih zato, da ne bi izgubili svojih strank. “Saj razumete, res ne bi radi izgubili strank, saj so te z našimi storitvami res zadovoljne,” pripovedujejo večinoma mladim dekletom, ki sedijo v “čakalnici” in se tveganj v celoti sploh ne zavedajo.

Doc. dr. Željko Rotim, predsednik hrvaškega društva za estetsko medicino, je za oddajo povedal, da so tveganja za pacientke zares velika. “Nastopi lahko ogromno komplikacij, tudi težkih, ampak črni trg lepotnih storitev se je razrastel,” je poudaril. Na žalost pa je, je dodal, zaslužek izjemen.

Lepotni “kirurg”, ki licence nima, lahko v enem vikendu na črno tako zasluži tudi do 50.000 evrov. Vsa plačila pa so – kakopak – zgolj v gotovini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje