Vrtača pogoltnila reflektor sredi nogometnega igrišča (VIDEO)

Svet 28. Jun 202405:02 1 komentar

Na igrišču za ameriški nogomet v Illinoisu se je odprla vrtača, ki je pogoltnila velik reflektor. Luknja naj bi bila globoka in široka več kot 30 metrov. Pod športnim parkom je sicer rudnik apnenca.

Po poročanju ameriških lokalnih medijev se je na nogometnem igrišču Gordon Moore v mestu Alton odprla vrtača, ki je pogoltnila tudi reflektor.

Igrišče je sicer nad rudnikom apnenca na globini približno 45 metrov. Luknja naj bi bila globoka in široka več kot 30 metrov.

“Na igrišču takrat ni bilo nikogar in nihče ni bil poškodovan, to je najpomembnejše,” je dejal župan Altona David Goins. Še prejšnji teden je na igrišču vsak dan med 9. in 11. uro potekal nogometni tabor, na katerem je bilo med 60 in 70 otrok.

Rudnik upravlja podjetje New Frontier Materials, ki je sporočilo, da je prišlo do posedanja površine. Lokalne oblasti so zaprle celotno območje in ceste v bližini. Preiskava dogodka se nadaljuje.

V športnem parku Gordon Moore je med drugim osem teniških igrišč, igrišče za golf in 19 manjših igrišč za ameriški nogomet.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje