Zaradi groženj z bombami v Beogradu evakuirali več kot 100 šol

Svet 16. Maj 202210:51 > 14:26 1 komentar
Grožnje z bombami
N1

V Beogradu so zaradi lažnih groženj z bombami evakuirali več kot 100 šol.

Danes zjutraj je skoraj 100 osnovnih šol v Beogradu prejelo prijave groženj z bombami. Srbsko ministrstvo za izobraževanje je sporočilo, da je šlo za 97 osnovnih šol in še nekaj srednjih šol. Po podrobnih varnostnih pregledih so ugotovili, da so bile prijave lažne.

Nekateri učenci in učenke so se že lahko vrnili k pouku, tam, kjer varnostni pregledi še potekajo, pa so šolarje poslali domov.

Ekipa N1 Beograd je obiskala osnovno šolo Laza Kostič. Tam so otroci čakali pred šolo ali pa odšli domov. “Na naslov šole smo prejeli elektronsko sporočilo, da je bila nastavljena bomba. Šola je ravnala po navodilih ministrstva, obvestili smo upravo šole, prejeli pa smo navodila, da otrokom ne dovolimo vstopa v šolske prostore,” je za N1 povedala ravnateljica Dubravka Tomić.

Dejala je, da se jim je uspelo organizirati tako, da so učence razdelili v skupine z učitelji, vzpostavili so tudi “potujočo” učilnico, otroci pa čas do vrnitve v šolo preživljajo v naravi.

Osnovna šola v Beogradu
N1

Prijavo bombe so prejeli tudi v stavbi, ki jo poznajo pod imenom Beograjčanka (Beograđanka), in na letališču v Nišu. Popoldne pa so grožnje z bombami z istega naslova kot zjutraj poslali še 21 šolam. Pouk v popoldanski izmeni bo tako v večini šol odpadel oziroma bo potekal prek spleta.

V nedeljo so lažno grožnjo z bombo prejeli na železniški postaji Novi Beograd in v beograjskem živalskem vrtu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje