“Zdi se, da Melania Trump ni zainteresirana pomagati moževi politični karieri”

Svet 16. Jun 202313:48 1 komentar
Melania Trump
PROFIMEDIA

Medtem ko se Donald Trump v zadnjih tednih sooča z obtožbami, zaradi katerih mu grozi več deset let zaporne kazni, ameriški komentatorji opažajo, da njegove soproge Melanie Trump ob njem ni videti.

Donald Trump se je v zadnjih tednih dvakrat soočil z obtožbami na svoj račun, na sodišču v New Yorku in Miamiju, pri čemer so ameriški komentatorji opazili, da žene Melanie Trump ni bilo ob njegovi strani. Prav tako mu ni izrazila javne podpore niti na daljavo.

Trumpa so pred tedni na državnem sodišču v New Yorku obtožili kaznivih dejanj v zvezi s plačilom pornografski igralki za molk o spolnem odnosu, kjer Melanie Trump ni bilo. Prav tako je ni bilo v torek na zvezno sodišče v Miamiju, kjer se je Trump soočil z obtožnico zaradi odtujitve zaupnih dokumentov iz Bele hiše.

“Američani so navajeni, da žene politikov skoraj vedno stojijo ob strani svojim možem v času škandalov in krize. Zato je Melanijina fizična odsotnost med nedavnimi javnimi nastopi moža še posebej opazna,” je za francosko tiskovno agencijo AFP povedala profesorica zgodovine na univerzi Ohio Katherine Jellison, ki se med drugim posveča vlogi prvih dam v ZDA.

“Zdi se, da gospa Trump, vsaj v tej fazi svojega življenja, ni ne voljna ne zainteresirana pomagati moževi politični karieri,” je dodala.

53-letna Američanka slovenskega rodu je denimo tudi preskočila možev ognjeviti govor po newyorški obtožnici v Mar-a-Lagu na Floridi, čeprav tam živi in čeprav je njen lastni oče sedel v prvi vrsti.

Trump se je takrat zahvalil družinskim članom, vendar žene ni omenil, kar je ponovno podžgalo ugibanja o t. i. transakcijskem zakonu para, ki jih je leta 2020 sprožila nekdanja urednica revije Vogue in nekdanja prijateljica Melanie Trump, Stephanie Winston Wolkoff.

“Melania živi v slonokoščenem stolpu zanikanja (…) Njen molk je nameren, je njeno izbrano orožje in zaščitni oklep,” je za New York Post izjavila Wolkoff.

Trump je v intervjuju pred soočenjem z obtožnico na Floridi v radijski oddaji dolgoletnega zaveznika Rogerja Stona povedal, da ima Melania ogromno srce, stvari jemlje takšne, kot so, in je zelo samozavestna oseba. Dodal je, da je zaslužila ogromno denarja.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje