Železniška nesreča pri Reki: žrtve je preprečila le mirna reakcija vpletenih

Svet 11. Dec 202314:29 0 komentarjev
prevrnjen vlak
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/BOBO

Danes zjutraj sta v bližini Reke trčila dva vlaka. O poškodovanih ali smrtnih žrtvah ne poročajo.

V ponedeljek nekaj pred 9. uro zjutraj sta med postajama Meja in Škrljevo trčila tovorni vlak Rail Cargo Carrier (RCC) in tirno vozilo za vzdrževanje železniške proge HŽ Infrastruktura. Po prvih informacijah naj poškodovanih ne bi bilo, poroča N1 Zagreb.

Vlak RCC, ki je vozil v smeri Reke, se iz neznanih razlogov ni ustavil na postaji Meja, ampak nadaljeval svojo vožnjo. Kmalu po prečkanju postaje je naletel na tirno vozilo, ki vzdržuje železniško infrastrukturo. Vzrok nesreče zaenkrat ni znan, so pa pristojni odredili preiskavo.

Po poročanju Novega lista naj bi tovorni vlak prevažal žito, ob trku pa se je to razsulo po progi. Čeprav o smrtnih žrtvah ali poškodovanih ne poročajo, je materialna škoda velika. Poleg vozil udeleženih v nesreči je poškodovan tudi del železniške proge in sistem električnega napajanja.

Po neuradnih informacijah, ki jih navaja reški Novi list, se tovorni vlak ni zaustavil, ker so mu odpovedale zavore.

Hudo nesrečo z morebitnimi človeškimi žrtvami je preprečila mirna reakcija železniških prometnikov, so zapisali na Facebook strani hrvaškega sindikata železniškega prometa. Osebje na železniških postajah Meja in Škrljevo je nemudoma izklopilo napetost in strojevodjo tirnega vozila pravočasno opozorila, da proti njej vozi tovorni vlak, zato mu je uspelo skočiti iz vozila, še poročajo na N1 Zagreb.

prevrnjen tovor prevrnjen tovor
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/BOBO
razbitine razbitine
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/BOBO
trčenje trčenje
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/BOBO
trčenje vlakov trčenje vlakov
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/BOBO

Promet med obema postajama so prekinili, potnike pa prevažajo nadomestni avtobusi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!