Zemljevid Ukrajine: kje naj bi trenutno potekali napadi

Svet 24. Feb 202214:50 > 15:05 0 komentarjev
spopadi grafika
N1

Zračni napadi ruskih sil potekajo v več mestih po vsej Ukrajini, ruski vojaki pa prodirajo s smeri Rusije, Belorusije in Krima. Ruske enote so tudi pred Kijevim. Objavljamo zemljevid.

Po navedbah svetovalca v uradu ukrajinskega predsednika, ki jih povzema Reuters, so se ukrajinske sile danes borile na skoraj celotnem območju meje z Rusijo. Srditi boji so potekali v sumski, harkovski, hersonski in odeški regiji ter na vojaškem letališču blizu Kijeva. Po besedah uradnika se Kijev boji, da bi ruske sile lahko izvedle zračni desant v notranjost države in skušale prodreti v vladno četrt v Kijevu.

Ruski predsednik Vladimir Putin je sredi noči napovedal “vojaško operacijo” v ukrajinski regiji Donbas. Kmalu za tem so se zvrstila poročila o eksplozijah in napadih na ukrajinsko vojaško infrastrukturo. V tujih medijih se širi informacija, da je ruski napad zahteval prve smrtne žrtve. Po navedbah Kijeva je doslej umrlo najmanj 40 ukrajinskih vojakov. Po doslej znanih informacijah naj bi se ruske sile na ozemlje Ukrajine prebijale tudi iz Belorusije in Krima.

Rusko obrambno ministrstvo trdi, da so ruske sile uničile 74 vojaških objektov nad zemljo, vključno z enajstimi letališči, poroča Al Jazeera, ki navaja rusko tiskovno agencijo RIA Novosti.

SPREMLJAJTE V ŽIVO: Vojna na evropskih tleh: obupan beg ljudi in prve smrtne žrtve

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!