Župan turistom prepovedal vstop na priljubljeni italijanski otok (FOTO&VIDEO)

Svet 22. Jun 202418:14 0 komentarjev

Do nadaljnjega je zaradi pomanjkanja vode turistom prepovedan vstop na italijanski otok Capri, je danes zgodaj zjutraj napovedal tamkajšnji župan. V četrtek je namreč prišlo do okvare vodovodne cevi na celini, ki Capri oskrbuje z vodo. Otok pa nima zadosti zalog, da bi lahko zadovoljil potrebe domačinov in turistov. V nekaterih krajih na zahodu otoka so okvare že brez pitne vode.

V skladu z odredbo tamkajšnjega župana Paola Falca je vstop na otok trenutno dovoljen le okoli 13.000 stalnim prebivalcem. Oskrbo z vodo jim zagotavljajo lokalni rezervoarji, ki pa se bodo brez dotoka vode s celine kmalu izčrpali.

“Izredne razmere bi se z več tisoč turisti, ki dnevno prihajajo na Capri, še poslabšale,” je pojasnil Falco. Čeprav je na večjem delu otoka še zagotovljena oskrba z vodo, pa so nekatera območja na zahodnem delu otoka – v občini Anacapri – že popolnoma presušena, poroča britanski Guardian.

Na otok so medtem že pripeljali cisterne z vodo, ki bodo do ponovne vzpostavitve sistema zagotavljale tekočo vodo.

Po županovem ukazu so na italijanski celini nemudoma prenehali prodajati vozovnice za trajekte do Caprija. Na blagajnah v pristaniščih, od koder vozijo trajekti proti sredozemskemu otoku, so se zvrstile dolge vrste čakajočih. Tudi ladje, ki so že plule proti otoku, so oblasti pozvale, naj se vrnejo na celino, poročajo tuje tiskovne agencije.

Foto: Ciro De Luca/REUTERS
Foto: Ciro De Luca/REUTERS
Foto: Ciro De Luca/REUTERS
Foto: Ciro De Luca/REUTERS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!