“Težko bomo presedlali na kaj drugega”

Oglas 08. Dec 202109:00 0 komentarjev
mojda škoda
ŠKODA Slovenija

Besede družine Laznik iz Novega mesta vam morda zvenijo znano s televizijskega oglasa za znamko ŠKODA, v katerem sodeluje tudi njihov KODIAQ s pomenljivo registracijo PO HRIBIH. Laznikovi namreč hodijo v hribe vedno in brez izjeme.

KODIAQ, s katerim so se pripeljali do Kobarida, izhodišča vzpona na Kobariški Stol, je že njihova tretja ŠKODA. Medtem ko sta kemik Tomas in njegova OCTAVIA skupaj prevozila večji del Evrope, je SUPERB, ki jo je zamenjal, še danes tisti, ki mu je zaupana vloga druge družinske kočije. KODIAQ pa je prišel v družinsko garažo ravno zato, da se z njim lahko pripeljejo tudi na izhodišče za zanimivo turo, do katerega ne pelje ravno najlepša pot. “Najin sin ima zdaj slabo leto in se vozi v svojem sedežu zadaj, na sprednjem sedežu pa kraljuje medvedek Kodi, ki nas pazi na vseh naših poteh.”

In vendar, preden je SUPERB na dvorišču dobil družbo in preden je KODIAQ – tudi, ne pa zgolj zaradi priročne oddaljenosti od tal – dejansko postal končna prva izbira za vožnjo na hribolazniška izhodišča, je bilo treba sprejeti odločitev: kaj pravzaprav kupiti? Kup avtomobilskih prospektov je bojda hitro zapustil kuhinjsko mizo. “Pospravi kataloge, saj vsi vemo, da bo na koncu ŠKODA,” je bila odločna Nenna, sicer cvetličarka, in tako je Novo mesto postalo bogatejše za jekleno sivega Kodiaqa, ki je že po nekaj izletih postal del družine Laznik.

“Komaj smo ga čakali, možu so se tedni zdeli kot meseci, tudi pot v službo je spremenil in se vozil skozi mesto, mimo salona, da je dnevno preverjal, če je avto že prispel. In je, po dveh mesecih ga je zagledal, vsega polepljenga, ampak bil je naš in hodili smo ga gledat tja na parkirišče avtohiše, čakat dan, ko bo pripravljen za predajo. In vzeli smo ga za svojega, veliko bolj, kot lahko vzameš kos hladne kovine, gume in elektronike.”

moja škoda
ŠKODA Slovenija

Laznikovi vsak konec tedna, včasih pa tudi vmes, kabino svojega avtomobila napolnijo s spomini, čudovitih razgledov skozi vetrobransko steklo pa je bilo toliko, da so že zdavnaj nehali šteti. Tudi zato smo jim predlagali izziv, za katerega verjamemo, da jim ni bil povsem pisan na kožo (vseeno po hribih raje hodijo, kot pa se nanje vozijo), a je vključeval absolutni prvenec – z električnim avtomobilom osvojiti Kobariški Stol. ENYAQ iV je bil pri roki, z menjavo ni bilo težav, mi pa smo jim sledili – in z nami njihov KODIAQ.

Na koncu je ostalo odprto le še eno vprašanje: s čim bo šel Tomas v dolino? Izbire je bilo kar nekaj: Laznikov KODIAQ, naš električni ENYAQ iV in Tomasovo kolo znamke  – kakopak – ŠKODA. Izbral je kolo. »No, to smo mi, družina Laznik iz Novega mesta. Tudi kadar smo na kolesu, je to ŠKODA!«

moja škoda
ŠKODA Slovenija

Spoznajte še druge zadovoljne lastnike modela KODIAQ – denimo sevniške gasilce ali  reševalce nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Kamnik. Njihove zgodbe najdete na moja.skoda.si