“Ministrstvo je država v državi”

Podkast 28. Jul 202319:36 11 komentarjev

Kako komentirajo zadnjo potezo Golobove vlade, ki je ta mesec sklenila, da so sporna določila zakonov o tujcih in o mednarodni zaščiti v skladu z ustavo, in s tem pritrdila Janši. Kaj se dogaja z begunci v Sloveniji? Kje je v Sloveniji "prostor, kjer ti strejo duha"? Kje je zdaj somalska deklica, katere zgodbo pozna vsa Slovenija? Zakaj begunci ne "grejo na mejni prehod in tam zaprosijo za azil"? Kakšna je realnost, če si begunec? Zakaj se je treba o njihovih pravicah pogovarjati in jih varovati?

Predstojnik katedre za ustavno pravo na ljubljanski pravni fakulteti dr. Samo Bardutzky, aktivistka iz gibanja Ambasada Rog Zana Fabjan Blažič in novinar časnika Dnevnik, ki sistematično spremlja begunsko problematiko, Uroš Škerl Kramberger, so bili gostje tokratnega N1 podkasta. O beguncih, migracijah, nepravilnostih, dogajanju na terenu … govorijo vsak iz svojega polja delovanja. Celoten pogovor lahko poslušate ali gledate v zgornjem posnetku. Resnično stanje v naši družbi pa pride do izraza povsem ob koncu pogovora.

Podkaste N1 Slovenija lahko poslušate in se nanje naročite na platformah APPLE PODCASTSSPOTIFYSOUNDCLOUDGOOGLE PODCASTSTITCHERCASTBOX in DEEZER.

Pogovor smo posneli v petek dopoldne. Nekatere vsebine in članki, ki jih omenjamo v pogovoru, so zbrani tu spodaj:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje