Netflix bo v ZDA predvajal serijo, v kateri nastopa Zelenski

Magazin 17. Mar 202212:13 > 13:22 0 komentarjev
Sluga ljudstvu
IMDB

Netflix bo na svojo platformo vrnil televizijsko serijo Sluga ljudstvu, v kateri nastopa aktualni ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Ta v seriji igra učitelja, ki povsem nepričakovano postane ukrajinski predsednik. Za zdaj je predvideno, da bo serija na voljo le v ZDA.

Štiriinštiridesetletni Volodomir Zelenski je bil leta 2019 izvoljen za ukrajinskega predsednika. Pred vstopom v politiko je pisal in produciral stand-up komične oddaje, televizijske serije, filme in nastopal. V televizijski seriji Sluga ljudstvu Zelenski igra učitelja, ki nepričakovano postane predsednik države, potem ko video, v katerem nastopa in se pritožuje nad korupcijo, postane viralen.

Netflix je zdaj sporočil, da si bo mogoče komično satiro v ZDA znova ogledati. “Vprašali ste in nazaj je,” je Netflix sporočil na družbenem omrežju Twitter. Kot piše britanski Guardian, novica prihaja v času, ko ukrajinski predsednik dobiva številne pohvale zaradi svoje drže in boja proti ruski vojski, ki je konec februarja napadla Ukrajino. Serijo si je bilo mogoče na Netflixu že ogledati med letoma 2017 in 2021.

V seriji se Zelenski spopada s težko nalogo, kako reformirati Ukrajino, se boriti proti korupciji in kljub odporu politikov, ki služijo interesom oligarhov, združiti ljudstvo. Med Ukrajinci in v drugih državah nekdanje Sovjetske zveze je bila serija zelo odmevna. Prvi dve sezoni, ki sta izšli leta 2015 in 2017, sta bili zelo uspešni, z njeno pomočjo pa se je Zelenski leta 2019 zares povzpel na mesto predsednika države.

Tretja sezona serije je marca 2019, le nekaj dni pred prvim krogom predsedniških volitev, na katerih je Zelenski zmagal, izšla pod naslovom Izbira. Posnetki iz serije so v predvolilni tekmi zabrisali meje med življenjem Zelenskega in lika, ki ga je upodobil na zaslonu, še piše Guardian.

Na volitvah leta 2019 je bil Zelenski z veliko večino – 70 odstotkov, res izvoljen za predsednika države. Pozneje istega leta pa je na volitvah zmagala tudi njegova stranka, ki nosi ime po televizijski seriji. Po zmagi na predsedniških volitvah se je v administracijo vključilo tudi nekaj njegovih prijateljev in poslovnih partnerjev.

Sluga ljudstvu
IMDB

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!