“Ugibanja o tem, da se Putin ne počuti dobro, so le pobožne želje”

Svet 17. Jul 202215:07 1 komentar
Vladimir Putin
REUTERS

Poveljnik britanskih oboroženih sil Tony Radakin je zavrnil ugibanja o slabem zdravstvenem stanju ruskega predsednika Vladimirja Putina, ugibanja o možnosti atentata nanj pa prav tako označil za neutemeljena, poročata britanski BBC in nemška tiskovna agencija dpa.

Admirala Tonyja Radakina so v današnji oddaji Sunday Morning na britanski mreži BBC vprašali, ali bi lahko Vladimirja Putina v Rusiji “strmoglavili” in če bi lahko v Rusiji prišlo do zamenjave režima.

Tony Radakin
PROFIMEDIA

Radakin je odgovoril z mnenjem, da “so nekatere pripombe in ugibanja o tem, da se Putin ne počuti dobro ali da ga bo nekdo zagotovo umoril ali odstavil, le pobožne želje.”

“Kot vojaški strokovnjaki vidimo, da je režim v Rusiji razmeroma stabilen, da je predsednik Putin z lahkoto zatrl vsakršno opozicijo, da mu je ruski politični vrh zvest in nihče ni zares motiviran, da bi ga izzval,” je dejal Radakin.

Dodal je, da bo Rusija še naprej predstavljala “izziv in grožnjo”, na kar bi se moral po njegovem pripraviti tudi naslednji britanski premier. Glede svojega nekdanjega obiska v Kijevu pa je dejal, da ukrajinska vojska absolutno verjame v svojo zmago.

“V načrtu imajo, da bodo ponovno zavzeli celotno ozemlje Ukrajine,” je dodal Radakin, ki ob tem ocenjuje, da je Rusija doslej izgubila več kot 30 odstotkov svojih kopenskih vojaških zmogljivosti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje