Bi Kangler rad vodil državni svet? “To so blodnje političnih nasprotnikov”

Slovenija 20. Nov 202220:24 1 komentar

Ekipa N1 je tudi v štabu mariborskega županskega kandidata in nekdanjega župana Maribora Franca Kanglerja, novinar Miha Orešnik pa ga je povprašal po njegovih namerah, da se bo podal v bitko za državnega svetnika.

Nekdanji mariborski župan in aktualni županski kandidat Franc Kangler je v svojem volilnem štabu, še preden so bili jasni rezultati lokalnih volitev, poudaril, da je prepričan, da se bodo volilci čez dva tedna vnovič podali na volišča in da bo odločal drugi krog lokalnih volitev, kjer se bo nato pomeril z aktualnim županom Sašo Arsenovičem.

“Prepričani smo, da je bila volilna kampanja pozitivna, vsebinsko-programska, dali smo vse od sebe, tudi za mlade,” je poudaril nekdanji mariborski župan. O tem, kakšen signal volilcev bi bil, če se Kanglerju ne bi uspelo uvrstiti v drugi krog, pa je dejal, da imajo volilci vedno prav. “To je praznik demokracije, oni odločajo,” je poudaril.

Novinar Miha Orešnik je Kanglerja povprašal tudi po njegovih namerah, da se podaja še v bitko za državnega svetnika in da računa tudi o mestu predsednika. Na vprašanje, ali lahko v tem trenutku jasno pove, ali računa na mesto predsednika državnega sveta, je Kangler odvrnil: “To so blodnje političnih nasprotnikov, ki so jih širili po Mariboru.” Kangler je dodal še, da se z Arsenovičem ni povezal, da je z njim sedel le dvakrat kot državni sekretar ter da ne naseda takšnim govoricam, ki jih širijo nasprotniki. Kot je še zaključil, je treba počakati do konca današnjega dne. Mine naj 14 dni, nato mu lahko to vprašanje znova zastavimo.

Dogajanje v štabih mariborskih kandidatov lahko spremljate v prispevku V Mariboru ena najbolj napetih tekem letošnjih županskih volitev.

Arsenovič: Spin je bil narejen, da bi se volilce usmerilo proti Flisu

“Gospod Kangler se je modro naslonil, mirno sedel in čakal, kaj se bo zgodilo na sredini volilnega telesa,” je o volilni tekmi za mariborsko župansko mesto dejal Saša Arsenovič, ki je v prvem krogu po preštetih skoraj 90 odstotkih glasov prejel skoraj 36 odstotkov glasov volilnih upravičencev. Arsenovič je o morebitnem koalicijskem povezovanju dejal, da se bodo pogovarjali z vsemi, na vprašanje o ugibanjih, da naj bi podprl Kanglerja v bitki za predsednika državnega sveta, pa je zmagovalec prvega kroga lokalnih volitev očitke zavrnil.

“Kandidirat sem šel zato, da Kangler ne bi več mogel postati župan, kar sem prepričan, da bi, če mene ne bi bilo,” je odvrnil Arsenovič in dodal, da nista v istem “vrednostnem svetu”. “Ta spin je bil narejen, da bi se sredina in levo telo usmerila proti Flisu,” je še poudaril aktualni župan in izrazil veselje, da volilci “niso tako neumni”. “Državni svet je preveč pomemben organ, dokler ga imamo, še bolje bi bilo, če ga ne bi imeli,” je nadaljeval, a poudaril, da ga zanima predvsem razvoj mesta, štajerske regije in Pohorja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje