Prepričana sta bila, da gledata severni sij: navdušenje je kmalu splahnelo

Magazin 15. Maj 202411:04 0 komentarjev
Norwich, Velika Britanija, Tik Tok, lažni severni sij
Foto: Zajem zaslona/TIKTOK

Prijatelja sta bila vznesena. Prepričana sta bila, da gledata severni sij, izkazalo pa se je nekaj popolnoma drugega.

Spektakularna predstava severnega sija pred dnevi je očarala milijone ljudi na severni polobli, o čemer pričajo gore objav na družbenih omrežjih.

Napoved, da bo nežno poplesavanje rdeče, vijoličaste ali zelene svetlobe na nočnem nebu vidno marsikje v Evropi, je na plano zvabila množice radovednežev.

Med njimi sta bila tudi prijatelja iz britanskega Norwicha, katerih posnetek na TikToku je postal viralen. Ob sprehodu po eni od mestnih ulic sta zagledala vijoličasto svetlobo na nočnem nebu. “O, moj bog! Kako sva vznesena!” v posnetku eden od njiju kriči od navdušenja.

@paakkz We thought we missed them in iceland but saw them in norwich 🤣🤣 #fyp #viral #zyxcba ♬ original sound – Pakkz

Vendar je navdušenje že nekaj sto metrov pozneje splahnelo.

Fanta sta namreč ugotovila, da vir svetlobe na nočnem nebu ni bil sončni veter, ujet v zemljino magnetno polje več deset kilometrov visoko, ampak zelo zemeljski.

“Prevarana sva,” na posnetku vzklikne eden od fantov, “Mislila sva, da je to severni sij. To je je***na stavba.” Izkazalo se je namreč, da sta opazovala odsev luči, ki z vijoličasto barvo osvetljujejo fasado bližnjega hotela, imenovanega Premier Inn.

Posnetek si je doslej ogledalo že več kot 6 milijonov uporabnikov, ki večinoma niso mogli zadržati smeha. “Jokam, jokam, jokam,” je v komentarju zapisal neki uporabnik. “Umiram od smeha,” je zapisal drugi. “Morda v Premiere Inn kličejo Batmana,” pa je ugibal tretji.

Predstavnik hotela: Ni vam treba iskati po nebu. To čudo lahko pri nas doživite vsako noč.

Oglasili so se tudi iz hotela. Predstavnik za javnost je takoj izkoristil priložnost za reklamo.

“Ni vam treba iskati po nebu, saj je Premier Inn pravi svetilnik, ki lahko sijaj severnega sija prinese neposredno v vašo sobo, ne da bi za to potrebovali kamero,” je povedal za britanski Mirror. “Spočijte se na naših z očarljivim vijoličastim sijajem osvetljenih vzglavnikih, vedoč, da lahko to čudo doživite vsako noč v letu v razkošju ene od naših udobnih postelj,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!