Po dveh dneh šole: okuženih 74 učencev, 22 dijakov in 13 učiteljev

Koronavirus 02. Sep 202115:17 > 17:37 komentarjev
Šolski dan: okužbe
Srdjan Živulović/BOBO

Po prvem šolskem dnevu je bilo potrjenih že 74 okužb med osnovnošolci in 22 okužb med srednješolci. V karanteni sta po informacijah šolskega ministrstva dva srednješolska oddelka in noben osnovnošolski razred, čeprav je že včeraj v karanteno moral razred na OŠ Stranje, kar je potrdil njihov ravnatelj Boris Jemec.

Včeraj je bil za 193.116 osnovnošolcev in 76.000 srednješolcev prvi šolski dan.

Čeprav so se otroci komaj vrnili v šolske klopi, je v karanteno že moral razred na osnovni šoli Stranje v bližini Kamnika. K pouku je namreč prišla učenka, ki je bila pozitivna na testu na koronavirus.

Ravnatelj osnovne šole Boris Jemec se na naše prošnje za pojasnila ni odzval, je pa za 24ur.com dejal, da poziva starše, naj k pouku pošljejo samo zdrave otroke. K odgovornemu ravnanju je pozval tudi vse zaposlene v izobraževalnem sistemu.

Obrnili smo se na šolsko ministrstvo z vprašanji, koliko okužb med učenci in dijaki so že zaznali ter koliko razredov oziroma oddelkov je že v karanteni.

Po uradnih informacijah MIZŠ je bilo med učenci osnovnih šol potrjenih 74 okužb, po podatkih, ki so bili posredovani do 13. ure, pa v karanteni ni noben razred. Kljub temu da je ravnatelj OŠ Stranje, kot že omenjeno, potrdil, da so v karanteno poslali en razred.

Po pojasnilih ministrstva lahko nastane zamuda, saj morajo šole podatke o tem posredovati same.

Med srednješolci so od začetka šolskega leta imeli 22 okužb, skupno pa sta v karanteni dva razreda – en z Gimnazije Bežigrad in en s Srednje šole Domžale.

Med učitelji pa so od včeraj potrdili 13 okužb, kar pomeni, da je v karanteni 13 učiteljev z devetih različnih šol.

Preberite si, katere ukrepe je treba upoštevati v šolah.