5 modnih trikov, ki optično podaljšajo noge

Magazin 05. Jan 202217:15 0 komentarjev
moda
Profimedia

Ne marate čevljev s peto, ampak želite biti videti višji? Predstavljamo pet enostavnih modnih trikov, s katerimi boste delovali večji.

Čevlji s peto niso edini modni trik, ki nas optično poviša. S premišljeno izbiro krojev in kombiniranjem oblačil lahko na enostaven način delujemo višji, kot smo v resnici, hkrati pa v vsakodnevnih stajlingih ohranimo udobje. Glavni nasvet pri izbiri takšnih stajlingov sta poznavanje lastnih telesnih proporcev in izbira kosov, ki podaljšajo noge – s poudarjenim pasom in dolgimi nogami smo lahko ne glede na višino videti nekaj centimetrov višji.

1. Ozkih hlač ne kombinirajte s čevlji, ki segajo do gležnja.

Pri izbiri oblačil, s katerimi smo videti višji kot v resnici je pomembno upoštevanje proporcev telesa. Posebna pozornost je priporočena pri izbiri obutve. Če izberemo superge ali škornje, ki segajo do gležnjev in jih kombiniramo z ožjimi hlačami, s katerimi so čevlji popolnoma vidni, noge optično skrajšamo. S takšno kombinacijo se zdi, da se naše noge končajo tam, do koder sega čevelj, s tem pa višini optično odštejemo nekaj centimetrov.

Priporočljiva je izbira nižjih čevljev, ki jih kombiniramo tako, da med koncem hlač in začetkom čevljev ne kažemo kože. Tudi nekaj centimetrov vidnega gležnja je lahko razlog, da so naše noge videti krajše, kot so v resnici.

2. Izogibajte se širokim, bujnim jaknam, ki se končajo pod boki.

Čeprav predimenzionirane jakne že več sezon kraljujejo modnim trendom, je za učinek višine dobro izbrati krajše. Govorimo o jaknah in suknjičih, ki se končajo pri pasu in so v modnem svetu pogosto poimenovane “cropped” jakne. S tem trikom se optično podaljšajo noge, pas pa je navidezno višje, kot je v resnici.

moda
Profimedia

3. Raje kot skrajšane hlače izberite takšne, ki presegajo gležnje.

Sedemosminske hlače ali takšne, ki se končajo nad gležnjem, niso priporočljive za stajlinge, s katerimi želimo biti videti višji. V njih so naše noge videti krajše, hkrati pa optično podaljšajo tudi trup in naši višini na videz odvzamejo nekaj centimetrov.

Kroj hlač, ki naši višini doda največ, so hlače na zvonec. Pogosto imajo izrazito visok pas in segajo do tal. Z njimi torej upoštevamo pravilo proporcev in telesa ne presekamo na pol, celoten stajling pa nas poviša.

4. Kombinirajte čevlje s platformo.

Čevlji s plaftormo so udobna različica obutve, ki nam doda višino. Enakomerno dvignjen podplat na čevlju naši višini glede na izbrano debelino doda nekaj centimetrov. Hkrati z njimi obdržimo tudi občutek normalne, sproščene hoje, kar pogosto pogrešamo pri nošenju čevljev s peto.

5. Izberite monokromatske kose.

Izbira monokromatskih kosov ne pomeni, da takšni stajlingi delujejo dolgočasno. Ravno nasprotno – monokromatska barvna paleta ni samo trendna, zagotavlja tudi številne možnosti nadgraditve in vsestranskega kombiniranja, nas pa optično poviša. V nasprotju z večbarvnimi stajlingi monokromatski ustvarijo izrazitejšo, elegantno vertikalno linijo, ki naše noge in trup optično podaljša.

Črna barva pa ni edina, s katero lahko poustvarimo takšne stajlinge. Optično višje nas naredijo tudi temno modra, rjava, temno rdeča in siva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!