5 najlepših adventnih sejmov po Evropi

Magazin 17. Nov 202214:45
Božič
Profimedia

Vonj po kuhanem vinu, pecivu in cimetu. Bleščanje lučk in božičnih okraskov v mestnem parku in na ulicah. To je praznično vzdušje adventnega časa, ki ga (skoraj) vsi nestrpno pričakujemo.

Predstavljamo vam peterico evropskih mest, ki slovijo po najbolj čudovitih adventnih sejmih in božičnih drevescih. Nekaj jih je zapeljivo blizu.

Budimpešta, Madžarska

Advent v Budimpešti je iz leta v leto bolj priljubljen, bralci portala European Best Destinations pa so madžarsko prestolnico že dvakrat razglasili za najlepšo v Evropi. Na božični tržnici pred baziliko sv. Štefana boste našli okusne madžarske in mednarodne specialitete ter celo otroško drsališče, obdano s čudovitim božičnim drevesom.

Dunaj, Avstrija

Dunaj sodi med najbolj znane in najlepše adventne destinacije, kjer lahko z najdražjimi uživate v praznični čarovniji. Mesto kulture in tradicije vsako leto zasije prav v času božičnih praznikov. Božični sejem je kraj gastronomskega hedonizma, kjer lahko uživate v vonjavah in okusih božičnega peciva, medenjakov, punča in kuhanega vina.

Basel, Švica

Portal European Best Destinations je lani Basel razglasil za najboljše adventno mesto. Ni čudnega, prikupno mesto se ponaša z največjim adventnim sejmom v Švici, ki poteka kar na dveh mestnih trgih: Barfüsserplatz in Münsterplatz. Obiskovalci bodo tudi letos lahko uživali na več kot 130 adventnih stojnicah, gastronomska ponudba pa vključuje vse od kuhanega vina in vafljev do medenjakov ter slovitega švicarskega rakleta.

Hallstatt, Avstrija

Hallstatt je mestece ob avstrijskih jezerih, prečudovito v vseh letnih časih, a v predbožičnem času ga objame posebne vrste čarobnost. Prekrasno mestece z ozkimi ulicami in ribiškimi hišicami popotnike v hipu navduši. V Hallstatt se lahko odpravite na enodnevni izlet ali pa ga izberete za vikend destinacijo. V zadnjem primeru obiščite še bližnja St. Gilgen in St. Wolfganga, lahko pa skočite še do Salzburga, ki se ponaša z enim najstarejših božičnih sejmov v Evropi.

Strasbourg, Francija

Božični sejem v Strasbourgu je najbolj znan sejem v Franciji in eden najstarejših v Evropi, ki se nahaja v samem središču mesta. Tam je postavljenih okoli 300 lesenih hišk, v katerih najdete vse od dobrot do božičnih okraskov. Posebnost je 30 metrov visoko božično drevo, ki s svojo višino presega vrhove hišic, množica lučk in kroglic pa ustvarja posebno svetlobo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.