5 skrivnosti tistih, ki so v življenju dosegli zastavljene cilje

Magazin 05. Okt 202213:45
Uspeh
Profimedia

Za dosego zastavljenih ciljev vam ni treba postati superjunak. Preverite nasvete ljudi, ki jim je uspelo.

V človeški naravi je, da si ves čas nekaj želimo, zastavljamo cilje in se jih na vse kriplje trudimo uresničiti. S temi nasveti tistih, ki jim je to uspelo, bo lažje tudi vam.

Ne primerjajte se z drugimi

27-letna Daisy Jing iz Los Angelesa je lastnica kozmetičnega imperija, vrednega več milijonov. Njen uspeh ni naključje. Ko se je mladenka podajala na podjetniško pot, jo je sprva zavrnila polna soba vlagateljev tveganega kapitala. Jingova se ob tem ni počutila poraženo, temveč je spoznala, da se mora osredotočiti na to, zaradi česar sta ona in njeno podjetje edinstvena.

”V dobi družbenih omrežij smo preveč ujeti v življenja drugih ljudi. Primerjamo se s prijatelji, družinami in celo zvezdniki, vendar pozabljamo, da objavljajo samo najboljšo različico svojega življenja, ne pa svojih pomanjkljivosti,” polaga na srce vsem, ki želijo doseči zastavljene cilje.

Preženi sovražnike

Vsak, ki tvega, mora srečati nekoga, ki mu bo povedal, zakaj je to slaba ideja. A če želite resnično doseči svoj cilj, se obdajte s pozitivnostjo. ”Ugotovite, kakšni ljudje so za vas najboljši ali najslabši,” pravi Jingova in dodaja: ”Morala sem se odločiti in iz življenja odsloviti nekaj zelo negativnih ljudi.”

Cilj
Profimedia

Vzemite si čas za doseganje cilja

Ni redkost, da cilje prestavljamo za nedoločen čas. Pogosto se zgodi, da želijo ljudje napisati knjigo, pa se je tudi desetletje in več niti ne lotijo. Tak primer je tudi Jim Jacobs, ki je bil zavoljo svojega delovnika tako obremenjen, da je pisanje knjige potisnil na stran.

Po naključnem srečanju z motivacijskim trenerjem pa se je 47-letni zakonski svetovalec iz Denverja v Koloradu odločil, da projekt vrne v ospredje in v enem letu je ne le napisal knjigo, temveč jo tudi objavil. ”Vsak dan sem si določil čas za delo na knjigi. Samo poskrbel sem, da pišem vsak dan,” o doseganju svojega cilja danes pove Jasobs.

Ne bojte se napak

Ko sta se 31-letna Sarah Gore in njen mož iz Kolorada preselila v Nemčijo, sta se zavedala, kako velik izziv pomeni selitev, vključno z jezikovnimi ovirami. Medtem ko je njen mož že govoril nemško, je bilo tudi Sarah jasno, da se bo nekega dne nemščine morala naučiti. Postavila si je ambiciozen cilj, da se jezika nauči v enem letu.

Takoj ko sta prispela v Nemčijo, je začela brati, pisati in poslušati besedila ter oddaje v nemščini, a izziv se ji je še vedno zdel nedosegljiv. ”Nisem hotela delati napak in zveneti neumno,” pove o svoji izkušnji. Takoj ko se je prenehala bati napak, pa je hitro uresničila cilj. V enem letu je tekoče govorila pogovorno nemščino.

Rast
Profimedia

Z majhnimi koraki naprej

Izguba kilogramov je za številne velik življenjski cilj. Pogosto pa se hujšanja lotijo na napačen način, saj so preobremenjeni z vrsto sprememb, ki si jih kot cilj postavijo v vsakdanu. Toda z majhnimi spremembami bi bila dosega cilja precej bolj enostavna. Fotografinji Genevieve Jerome je uspelo izgubiti kar 68 kilogramov. Vas zanima, kako? ”Začela sem z brezplačnimi videoposnetki o fitnesu na YouTubu. Potem sem naredila seznam zdravih živil, vsak teden pa sem jih nekaj tudi kupila in pojedla. Sčasoma mi je to prešlo v navado,” pove z zadovoljstvom.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.