8 lepotnih skrivnosti Marilyn Monroe

Magazin 22. Jul 202217:15 0 komentarjev
Marilyn Monroe
Profimedia

Izogibanje soncu in deset ur spanja sta le dve od njih.

Ko je govor o večnem čaru starega hollywoodskega glamurja, nobena ženska ni imela večjega vpliva kot Marilyn Monroe. Čeprav je več deset mladih igralk – Michelle Williams, Lindsay Lohan in Ana de Armas – v vlogi ikonične zvezde nosilo platinaste kodre in bele obleke, je njena lepotna rutina postala legendarna. Po njej se je zgledovalo nešteto žensk, ki jih je očaral njen sveži videz. Seveda je le malo ljudi osvetlilo njene lepotne filozofije in rituale tako kot Marilyn Monroe sama – in nekaj brskanja je razkrilo več kot le nekaj dobro premišljenih nasvetov.

Tokrat vam predstavljamo osem skrivnosti, ki jih je razkrila igralka. Marilyn Monroe je bila – in še vedno je – popolna lepotica in lepotna ikona.

Igralka je bila slavna, še preden je v Hollywoodu sončenje postalo priljubljeno. Zdi se, da je poznala skrivnost, kako ohraniti kožo brez gub, še preden so se številni navdušili nad tem zdaj priljubljenim trendom. Igralka je bila navdušena nad svetlim videzom in se je raje izogibala soncu. Skrivnost zdrave kože in mladostnega videza je poznala, še preden je preostali svet spoznal, kako pomembno je uporabljati kremo za sončenje in omejiti čas, ki ga preživimo na soncu.

1. Preskočite sonce in tako kot Marilyn Monroe raje nanesite hladno kremo

“Kljub temu da je zagorela koža Kaliforniji v modi, menim, da takšna koža ni nič bolj privlačna … ali bolj zdrava. Osebno nasprotujem močni zagorelosti, rada imam svojo svetlo polt in lase,” je nekoč dejala ikonična lepotica.

Za svoj značilni sijaj pred kamero je Marilyn Monroe pod ličila nanesla debele plasti vazelina ali bele kreme Nivea, dermatolog Erno Laszlo pa je poskrbel, da je imela na zalogi phormula 3-9 – reparativni rastlinski balzam, posebej ustvarjen za zdravljenje brazgotin, in univerzalno vlažilno kremo. Elizabeth Arden Eight Hour Cream in olivno olje naj bi prav tako nanašala na kožo, ki jo je namenoma varovala pred soncem.

Norma Jean Baker
Profimedia

Pozabite na solarije in porjavitev v spreju, če želite imeti dolgotrajno lepo kožo, ki se stara počasneje.

2. Skrb za lase in specifičen odtenek blond las

Marilyn Monroe je svoj platinasti odtenek poimenovala “Pillow Case White”. Po besedah avtorice Pamele Keogh je ekipa frizerjev, kot so Kenneth Battelle, Gladys Rasmussen in Pearl Porterfield – hollywoodska frizerka, odgovorna za svetlo blond barvo Jean Harlow – vsake tri tedne nanesla peroksid in belilo, Marilyn pa naj bi pranje las zmanjšala tako, da je na korenine nanesla Johnsonov otroški puder.

3. Chanel No.5 namesto oblačil

“Veste, sprašujejo me, kaj nosim v postelji? Zato sem rekla: ‘Chanel No. 5’, ker je to resnica!”

Znano je, da Marilyn ni nosila oblačil v posteljo, pri čemer je navedla, da pižama in “grozljive spalne srajce” motijo njen ​​spanec. Nosila pa je pet kapljic parfuma Chanel No.5, ki ga je tako oboževala, da ga je dodala tudi v svoje ledene kopeli.

4. Privoščite si deset ur spanja

Po besedah Keogh je igralka vsako noč potopila obraz v posodo z ledeno vodo in spala do deset ur v izjemno široki postelji, stisnjena pod težko puhasto odejo. “V nedeljo, ki je moj edini dan popolnega oddiha, si včasih vzamem dve uri, da se zbudim in si privoščim vsak trenutek zaspanosti,” je povedala za revijo Pageant, ko je uživala v svojem krepčilnem vikend počitku.

Marilyn Monroe
Profimedia

5. Vaje za krepitev prsi

“Ne bi zdržala treninga, če bi se morala zaradi tega počutiti preveč disciplinirano,” je o svojem pristopu k vadbi povedala Marilyn. Namesto tega je uživala v “preprosti rutini za krepitev prsnega koša”, ki je vključevala 15-krat dvigovanje dveh 5-kilogramskih uteži nad glavo in premikanje iz “položaja iztegnjene roke orla”. Vsako jutro je to počela ob postelji, dokler ni bila utrujena.

6. Odličen trik ličenja za polne ustnice

Kako ustvariti polne ustnice, po katerih je bila Marilyn tako slavna? Skrivnost je v dobri uporabi šminke. Njena vizažistka naj bi na njene ustnice nanesla do pet različnih odtenkov rdeče, temnejše na zunanji strani in svetlejše znotraj – da bi ustvarila iluzijo razsežnosti in polnosti. Pameten nasvet, ki ga mnogi umetniki ličenja uporabljajo še danes.

7. Vrhunski dermatolog

Marilyn se je pridružila divam, kot je Audrey Hepburn, na rednih obiskih pri priznanem madžarskem dermatologu Ernu Laszlu. Ker je imela suho kožo (govorijo, da si je obraz obsesivno umivala do petkrat na dan, da bi preprečila mozolje, ki jih povzroča umazanija), je Laszlo igralki predpisal strogo nego kože, ki se je razlikovala glede na čas dneva in priložnost. Njena večerna rutina nege kože se je začela s čiščenjem z oljem, z uporabo olja Erno Laszlo Phelityl, nato je nanesla kremo Active Phelityl in jo izprala. Končala je s Controlling Lotion. Vsi ti izdelki so na voljo še danes.

Marilyn Monroe
Profimedia

8. Ledene kopeli

Medtem ko številni športniki popularizirajo ledeno mrzle prhe in kopeli, jih je Marilyn uporabljala že veliko prej, da je njena koža ostala čvrsta in napeta.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.