Ana de Armas v Benetkah doživela 14-minutni aplavz, ki jo je ganil do solz

Magazin 10. Sep 202214:45
Ana de Armas
Profimedia

Film Blonde (Plavolaska) Andrewa Dominika je med svetovno premiero na beneškem filmskem festivalu požel neverjetne 14-minutne ovacije z aplavzom. Ana de Armas, ki igra Marilyn Monroe, od ganjenosti ni mogla zadržati solz, čeprav je njen obraz žarel od sreče. V vlogi filmske dive in seks bombe je špansko-kubanska igralka menda neverjetna. Nekaj solzic je potočil tudi njen soigralec Adrien Brody.

Najnovejši film o Marilyn Monroe temelji na romanu Joyce Carol Oates in predstavlja razkol med zasebno osebo Normo Jeane Baker in izmišljenim likom Marilyn. Režiser in scenarist Blondinke je Andrew Dominik, film pa bo na Netflixu na voljo od 28. septembra.

Pred veliko svetovno premiero filma so Brad Pitt, ki je med producenti filma, de Armas, režiser Andrew Dominik, Adrien Brody in Julianne Nicholson poskrbeli za nemir na rdeči beneški preprogi. No, največ zanimanja je ponovno požel Brad, ki je oboževalcem podelil največ podpisov in selfijev. Na premieri je bil prisoten tudi Dede Gardner, ki je prav tako med producenti filma.

Plavolaska na novo predstavlja življenje Monroe, od njenega nestanovitnega otroštva kot Norma Jeane do njenega vzpona do slave. V stranski zasedbi so Bobby Cannavale, Brody, Nicholson, Xavier Samuel in Evan Williams.  “Marilyn Monroe je edinstvena ikona Hollywooda in pop kulture, ki presega generacije in zgodovino,” je dejal Marc Rosen, predsednik oddelka za zabavo pri Authentic Brands Group (ABG), ki ima v lasti posestvo Marilyn Monroe. “Vsak igralec, ki stopi v to vlogo, ve, da mora zapolniti velike čevlje. In Ani je uspelo, saj ujame Marilyn čar, človečnost in ranljivost.”

ana De Armas
Profimedia

De Armas je pred tem za londonski Times povedala, da se je skoraj vse leto ukvarjala s svojim naglasom Monroe za “Blonde”, preden se je začelo snemanje: “Potrebovala sem 9 mesecev poučevanja narečja, vadbe, da sem dobila pravi naglas. Bilo je veliko mučenje, zelo naporno. Moji možgani so bili ocvrti. ”A očitno so vsi dobro opravili domačo nalogo, saj tako dolgega aplavza ne pomnijo na beneškem festivalu, kjer so sicer po italijansko radodarni z laskanjem in pohvalami.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.