Brad Pitt konec leta prihaja na filmska platna z Babilonom

Magazin 27. Sep 202209:15
Brad Pitt, Diego Calva
Karantanija Cinemas - Brad Pitt in Diego Calva

Konec leta prihaja film, ki nas bo postavil v Hollywood v 20. letih prejšnjega stoletja – epski film z naslovom Babilon, ki ga je režiral in napisal scenarij Damien Chazelle (dobitnik oskarja za režijo filma Dežela La la).

Ideja o zgodbi Babilon se je režiserju Damienu Chazellu (37) utrnila že pred 15 leti, ko se je prvič preselil v Los Angeles. “Osnovna zamisel je bila samo narediti velik epski film z več liki, postavljen v čas začetkov Los Angelesa in Hollywooda. Takrat je bilo še vse drugače, kot si predstavljamo zdaj,” je povedal za Vanity Fair v svojem prvem intervjuju o filmu, ki naj bi na filmska platna prišel letos decembra. 20. leta prejšnjega stoletja so bila ključni trenutek v zgodovini Hollywooda. Los Angeles se je spreminjal v metropolo in filmska industrija – ki je naredila negotov prehod od nemih filmov k zvočnim filmom – je bila polna ljudi, ki so hlepeli po slavi, bogastvu in moči. Nekaterim je uspelo, a veliko jih je bilo tudi razočaranih.

Margot Robbie
Karantanija Cinemas – Margot Robbie

Pred desetletjem in pol Chazelle kot ambiciozni pisatelj in režiser, ki se je pred kratkim preselil v L. A., ni imel nič – ne moči, kaj šele bogastva. Ni še namreč debitiral na festivalu Sundance s filmom Whiplashom, v katerem je J. K. Simmons dobil oskarja za najboljšega stranskega igralca. Prav tako še ni postal najmlajši človek, ki bi kdaj dobil oskarja za najboljšega režiserja, in sicer za film La La Land. “Kar naprej sem odlašal s tem filmom, ker je bil le malo preveč ‘masiven’,” pravi Chazelle o projektu. Končno se je lotil scenarija, ko je leta 2018 končal svoj film Prvi človek (First Man) z Ryanom Goslingom (41) kot Neilom Armstrongom.

Damien Chazelle
Profimedia – Režiser Damien Chazelle

Na podlagi zgodnjih posnetkov in slik je videti, da je Babilon razkošno potepanje skozi nastajajočo zlato dobo Hollywooda, v katerem igrajo predrzni Brad Pitt (58), divja Margot Robbie (32) in novinec Diego Calva (30). Toda pod bliščem in glamurjem je Chazelle želel, da Babilon poudari dejstvo, da imata hitra sprememba in rast mesta svojo ceno. “Ljudem se vse premakne pod nogami,” pravi, “in res me je fascinirala človeška cena motenj v takih razsežnostih, v času, ko ni bilo načrta, ko je bilo vse samo novo in divje.” V drami bomo lahko slišali izvirno skladbo Voodoo Mama z oskarjem nagrajenega skladatelja Justina Hurwitza (37).

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.