Musk uvedel novost na družbenem omrežju X

Digitalno 13. Jun 202408:30 0 komentarjev
X
Foto: PROFIMEDIA

Družbeno omrežje X je doživelo veliko spremembo: od srede namreč uporabniki te platforme ne morejo več videti všečkov drugih uporabnikov.

Družbeno omrežje X je v sredo skrilo všečke. To pomeni, da uporabniki še vedno vidijo svoje všečke, ne morejo pa videti, kaj so všečkali drugi, poroča Associated Press.

O spremembi je X, prej znan kot Twitter, uporabnike seznanil z obvestilom. V njem je zapisal: “Všečki so odslej zasebni, da bi bolje zaščitili vašo zasebnost.” Sporočilo je dajalo tudi vtis, da bo sprememba vodila v večjo aktivnost uporabnikov. “Več kot boste všečkali, boljša bo stran za vas,” so še dodali.

Uporabniki bodo še vedno lahko dostopali do števila všečkov in drugih statističnih podatkov o njihovih objavah, kar bo prikazano med obvestili. Avtorju objave se bo še vedno prikazovalo tudi število všečkov, a bo on edina oseba, ki bo lahko videla seznam ljudi, ki so všečkali njegovo objavo.

Do sedaj je bila ta možnost na voljo le plačljivim naročnikom storitve Premium.

Skriti všečki so ena od številnih sprememb, ki so se na družbenem omrežju pojavile od leta 2022, ko je milijarder Elon Musk takratni Twitter kupil za 44 milijard dolarjev. Od takrat je spremenil ime in logotip družbenega omrežja. Razburjala je tudi ukinitev modrih kljukic uporabnikom, ki niso plačevali storitve Premium, nato pa so kljukice ponovno uvedli, je spomnil Associated Press.

Odzivi uporabnikov na spremembe so bili različni. Ko je X odvzel modre kljukice, ki so bile nekoč sinonim za preverjene in ugledne profile uradnikom in medijem, so mnogi izrazili pomisleke o dezinformacijah. Številni uporabniki in oglaševalci imajo tudi pomisleke o moderiranju vsebin ter sovražnem govoru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!