Ptiča ni več, namesto njega zdaj X

Digitalno 24. Jul 202309:05 > 11:12 1 komentar
Zajem zaslon/TWITTER

Lastnik Twitterja Elon Musk je v nedeljo namignil, da se ena najbolj znanih ptic poslavlja. Kot je napovedal, bo podjetje prepoznavni logotip modrega ptiča zamenjalo z znakom oziroma X. To se je tudi zgodilo. Odslej je prepoznavni znak Twitterja postal bel simbol črke X na črni podlagi.

“Kmalu se bomo poslovili od blagovne znamke Twitter in postopoma od vseh ptic,” je v nedeljo tvitnil eden najbogatejših Zemljanov in lastnik Twitterja Elon Musk.

S tem je napovedal umik uveljavljenega logotipa družbenega omrežja – modre ptice. Kot kaže, se sprememba že dogaja, črka X namreč že krasi uradni profil Twitterja.

Kot je razvidno s fotografij agencije Reuters, novi logotip projicirajo tudi na fasado sedeža podjetja v središču San Francisca v Kaliforniji.

Novi logotip na sedežu Twitterja v Kalifornij Novi logotip na sedežu Twitterja v Kalifornij
Carlos Barria/REUTERS
Novi logotip na sedežu Twitterja v Kalifornij Novi logotip na sedežu Twitterja v Kalifornij
Carlos Barria/REUTERS
Novi logotip na sedežu Twitterja v Kalifornij Novi logotip na sedežu Twitterja v Kalifornij
REUTERS/Carlos Barria

Prav tako je novo X obdobje napovedala izvršna direktorica Twitterja Linda Yaccarino, zapisala je: “X je tukaj! Naredimo to.”

Musk je v nedeljo v številnih tvitih zapisal, da mu je modri ptič sicer všeč, a “če bo kmalu objavljen dovolj dober logotip X, bo ta kmalu objavljen”. Ta črka pa, da bo bolje “utelesila vse nepopolnosti v nas, ki nas delajo edinstvene”. Twitter je aprila kot samostojno podjetje nehal obstajati, saj je takrat prešlo pod Muskovo družbo X oziroma X Corp, kar naj bi po poročanju Reutersa odražalo njegovo “vizijo”, da ustvari “super aplikacijo” po vzoru kitajskega WeChata.

Musk je svojo profilno fotografijo v nedeljo spremenil v bel simbol črke X na črni podlagi.

Po pisanju Reutersa je sprememba logotipa sprožila val ogorčenja na Twitterju, številni uporabniki namreč želijo, da uveljavljena ptica ostane. “Odkrito povedano, všeč so mi negativne povratne informacije na tej platformi. Precej bolje kot cenzurni urad,” je odzive komentiral prvi mož družbene platforme.

V nedeljo pozno popoldne je izvršna direktorica Twitterja Yaccarino še zapisala, da se izjemno redko zgodi – v življenju ali v poslu – da dobiš drugo priložnost in narediš še en velik vtis. “Twitter je naredil velik vtis in spremenil način komuniciranja. Zdaj bo X šel še dlje in spremenil svetovni trg,” je zapisala.

Musk je že aprila za kratek čas spremenil logotip Twitterja in ptiča zamenjal s psom shiba inu, podobo kriptovalute dogecoin, s čimer je sprožil rast vrednosti dogecoina na trgu kriptovalut. Muskovo obdobje pa spremljajo številni pretresi, milijarder je od prevzema odpustil približno polovico zaposlenih, nato je sporočil, da bo omejil število tvitov, ki jih lahko prebere uporabnik. Tudi to je sprožilo številne kritike.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.