Nasedel kriptoprevarantom: z računa so mu ukradli 140 tisoč evrov

Digitalno 19. Feb 202409:43 2 komentarja
Spletna prevara
Spletna prevara (Foto: PROFIMEDIA)

Zgodila se je še ena v nizu spletnih prevar. Moški je nasedel spletnim prevarantom in ostal s praznim bančnim računom. Neznanec ga je preslepil in mu ukradel 140 tisoč evrov, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Minuli konec tedna so imeli koprski policisti precej dela. Obravnavali so tudi novo spletno prevaro.

V petek popoldan se je na policijsko postajo Sežana obrnil moški in policistom pojasnil, da so mu izpraznili bančni račun, ostal je brez svojih vseh prihrankov v višini 140 tisoč evrov.

Policistom je pojasnil, da ga je pred tem po telefonu poklical neznanec, rekoč, da ima moški v kriptodenarnici 17 tisoč evrov, prevarant mu je nato svetoval, da bi mu ta denar nakazali na račun. Oškodovanec je nasedel in posredoval podatke o svojem računu vključno z dostopnimi gesli. Prevarant je to izkoristil in izpraznil račun moškega. Sledi kazenska ovadba.

Pred kratkim smo pisali o pasteh oglasov, za katerimi velikokrat stojijo spletni goljufi. Plačani spletni oglasi s podobami znanih blagovnih znamk, za katerimi se skrivajo lažne spletne trgovine s ponaredki ali spletni prevaranti, ki prežijo na podatke vaše kreditne kartice, so v porastu. Kako jih prepoznate in na kaj morate biti pazljivi, najdete v članku Prevarantski oglasi: v trenutku, ko jih kliknete, ste prepuščeni sami sebi.

V petek ob 15.50 so koprski policisti bili obveščeni o vlomu v eno od stanovanjskih hiš v okolici Ilirske Bistrice. Doslej še neznani storilec je ukradel zlatnino, nekaj predmetov in gotovine, s čimer je lastnike oškodoval za 8.000 evrov.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, sledi kazenska ovadba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje