Župnik, ki “vrti” tudi papeža (VIDEO)

Magazin 31. Mar 202420:04 1 komentar

Portugalski duhovnik je postal mednarodna zvezda elektronske glasbe. Vanjo vključuje tudi dele papeževih govorov.

Guilherme Peixoto, vaški duhovnik iz kraja Povoa de Varzim na severu Portugalske je večino dni običajen duhovnik, ki vodi dve župniji.

Poleg duhovniškega dela pa je pogosto zaposlen tudi s pripravo elektronske glasbe za svoj naslednji mednarodni DJ nastop.

Z vrtenjem elektronske glasbe se padre (oče, op.a.) Guilherme ukvarja že dve desetletji, ko je na takšen način začel zbirati denar za lokalne cerkve. To je za službo tega 50 letnega katoliškega duhovnika v času, ko je med mladimi manj interesa za prihod v cerkev postalo bistvenega pomena, je lansko jesen poročala agencija Associated Press.

Lani poleti je  padre Guilherme prodrl na svetovne odre, ko so ga organizatorji svetovnega dneva mladih v Lizboni prosili, naj ob sedmih zjutraj “prebudi romarje” pred mašo papeža Frančiška, ki je obiskal Portugalsko. “Z elektronsko glasbo lahko prenesem neko sporočilo, lahko sem tam, kjer so mladi,” je dejal.

“Lahko si mislijo: ‘Če je mogoče, da je duhovnik DJ, je mogoče tudi, da imam rad glasbo in festivale in da sem kristjan’,” je povedal.

Peixoto, ki je tudi vojaški kaplan in je dejaven še na družbenih omrežjih, ima letošnji urnik za vrtenje glasbe precej natrpan.

Glasbo vrti že od februarja, najbolj polni pa bodo poletni meseci. Največkrat bo nastopil v domačem Laundosu, gostoval pa bo tudi na Azorih, v Španiji, Italiji in Švici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje