Horoskop in dišave: Za vsak znak obstaja pravi vonj

Magazin 10. Okt 202207:30
parfum
Profimedia

Številni ljudje zelo radi uporabljajo parfume in zdi se, da prej ali slej vsak najde takšnega, ki mu je pisan na kožo.

Za vsak horoskopski znak pa veljajo splošna pravila, ko gre za izbiro dobrega parfuma – ta naj bi vseboval pravo mešanico dišav, ki bo ustrezala posameznemu znaku. V nadaljevanju preverite, kakšen bi bil idealen parfum za vaše znamenje oziroma kakšne dišave priporočajo astrologi. Morda vam je to lahko v pomoč pri obdarovanju prijatelja ali družinskega člana s parfumom – dobro je vedeti, kakšni vonji so najbolj ustrezni.

Oven

Za ta znak so najprimernejši strastni in močnejši parfumi, ki temeljijo na cvetličnih in sadnih vonjavah. Gre za dišavne note črnega popra, klinčkov, timijana in eteričnega olja pomarančnih cvetov. S pomočjo teh vonjev se poudari energija ovna, hkrati pa se ublaži njegova močna energija, ki včasih lahko deluje tudi agresivno.

Bik

Osebe, rojene v tem znaku, so odlični prijatelji, ki vedno nudijo oporo najbližjim. So tudi ciljno naravnani in vedno pripravljeni na akcijo. Zanje bodo najbolj primerne vonjave citrusov, na dušo pa so jim pisani tudi orientalski vonji, kot je na primer vonj mošusa. Parfum, ki bo vseboval te dišave, bo bike zagotovo navdušil.

Dvojčka

Gre za temperamentne ljudi, v družbi katerih res nikoli ni dolgočasno. So malce svojeglavi in temperamentni, prava kombinacija dišav pa bo malce ublažila ta aspekt dvojčka. Vonj limonske trave, mete in mandarine bo deloval osvežilno in živahno ter morda kakšnega dvojčka nekoliko umiril v njegovem hitrem tempu.

Rak

Občutljivim, čustvenim in skrbnim rakom so na dušo pisani sladkasti, a hkrati sveži vonji, kot je na primer mešanica kamilice, limone, lilije in lipe. Tudi cvetni vonji, kot sta na primer jasmin in iris, se bodo lepo ujemali z njihovo osebnostjo, saj tudi te dišave dajejo veliko svežine, ki rakom daje dodatno energijo. Te jim občasno zna zmanjkati in takrat se umaknejo vase, kar za okolico ni nič kaj prijetno.

Lev

Ti ponosni ljudje so vedno radi v središču pozornosti, tako da so jim močne dišave pisane na kožo. Note narcis in pomarančnih cvetov v kombinaciji z ingverjem, limeto, rožmarinom in borovcem se odlično ujemajo s tistim delom levov, ki je ne pokažejo prav pogosto – z njihovo toplino. Tak vonj jih tudi poživi, ko začutijo utrujenost ali izčrpanost.

Devica

Natančnim in včasih malce pikolovskim devicam se priporočajo parfumi na osnovi vanilje, ki bodo poudarili nežno plat tega znaka. Tudi cvetna dišava, v kateri prevladuje nota sivke, bo kot nalašč zanje. Odločijo se lahko še za parfum, ki ima za osnovo vonje citrusov, ki vedno očarajo s svojo svežino.

Tehtnica

Za ljudi, rojene v tem znaku, je ravnovesje izjemno pomembno. Tehtnice so očarljive osebe, ki jim je blizu vse, kar je lepo – in tudi v izbiri pravega parfuma nadvse uživajo. Njim so na kožo pisane orientalske, sladkaste vonjave, pa tudi cvetni vonji, kot je na primer vrtnica. Kombinacija, ki jim bo všeč, lahko vsebuje tudi note kamilice in narcise.

Škorpijon

Skrivnostni in strastni škorpijoni imajo radi, če se njihove značilnosti odražajo z izbiro pravega parfuma. Lahko se odločijo za cvetne dišave oziroma za parfum, ki vsebuje note krizanteme in pelargonije z dodatkom evkaliptusa. V notranjosti škorpijona vedno brbota, zato jim bo na kožo pisan tudi živahen in topel vonj vanilje ali pa svežina grenivke.

Strelec

Neposredni in vedno pustolovsko razpoloženi strelci slovijo po tem, da radi tvegajo. Njihova večna radovednost in ljubezen do preizkušanja stvari se odraža tudi pri izbiri parfuma. Radi se odločajo za dišave z notami sivke in ingverja, všeč pa so jim še dišavne mešanice limone, rožmarina, klinčkov in bergamotke.

Kozorog

To so ljudje, ki so z obema nogama trdno na zemlji. So izjemno racionalni, včasih lahko zapadejo v pesimistično razpoloženje, zato potrebujejo dišave, ki jih malce “dvignejo.” Na kožo jim bo pisana dišava z notami tulipana, mimoze, jasmina, pa tudi mošusa, ki bo s svojim močnim vonjem predramil njihovo energijo.

Vodnar

Osebe, rojene v tem znaku, okrog sebe potrebujejo ljudi, ki jih bodo nenehno spodbujali k razmisleku. Všeč so jim nenavadne stvari, tako da bo tudi izbira parfuma malce nevsakdanja. Najpogosteje se odločijo za vonj pomarančnega cveta, za noto orhideje ali pelargonije, pa tudi močna sandalovina jih lahko navduši.

Ribi

Veljajo za sočutne, senzibilne in občutljive osebe, ki jih zanima veliko stvari. Prava izbira zanje so nežni cvetlični vonji, parfumi z noto vijolice, lilije ali narcis, osvojil pa jih bo tudi vonj, ki ima za osnovo sladkasti vonj vanilje. Ribe so večni sanjači, v svojih mislih pogosto odtavajo daleč stran, a jih prava dišava lahko hitro “prikliče” nazaj – v tukaj in zdaj.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.