Imate doma stare figurice iz kinder jajčk? Lahko so vredne več tisoč evrov

Magazin 12. Nov 202205:00 2 komentarja
Kinder jajca
PROFIMEDIA

Če imate doma zbirko figuric iz priljubljenih jajčk presenečenj, obstaja verjetnost, da je med njimi tudi takšna, ki vam lahko prinese lepo vsoto denarja.

Kinder jajce je eno od bolj priljubljenih priložnostnih darilc za razveseljevanje otrok. Jajce, ki združuje igračko in čokolado, se je na trgovskih policah pojavilo že leta 1974, v domovih po svetu tako leži na tisoče figuric iz tega priljubljenega izdelka. Če ste med tistimi, ki so si figurice vestno shranjevali v škatle, je morda sedaj čas, da te ponovno odprete. V njej se namreč lahko skriva pravo malo bogastvo.

Med najbolj iskanimi figuricami so smrkci, med katerimi najvišjo ceno dosegajo smrkci v podobi nočnega čuvaja, smrkca s piščaljo in smrkca z ogledalcem. Cene teh v spletni trgovini eBay dosegajo tudi po več tisoč evrov. Najbolj dragocen med njimi je smrkec v podobi nočnega čuvaja, za katerega lahko iztržite tudi do 12.000 evrov, poroča Fenix Magazine.

Vendar pa takšne cene ne dosegajo vse figurice smrkcev v tej podobi. Zbiratelji so namreč pozorni na določene podrobnosti, ki določajo ceno. Figurica nočnega čuvaja je na primer vredna toliko le, če je narejena iz trdne modre plastike, kapa in hlače pa so poslikane.​ Drugi najvrednejši je smrkec z ogledalom, katerega vrednost je ocenjena od 4.800 do 6.000 evrov, a le pod pogojem, da je ogledalo srebrne, ne bele barve. Med vrednejše spada še smrkec na hoduljah, ki je vreden okoli 900 evrov.

Niso pa le smrkci tisti, ki vam lahko prinesejo lepo vsoto evrov. Med vrednejšimi figuricami iz kinder jajčk so tudi škrat Ferdi Fallobst, ki je lahko vreden med 2.000 in 3.500 evri. Figuri Asterixa in Obelixa pa vam lahko prineseta od 100 do 180 evrov, še poroča Fenix Magazine.

V spletni trgovini eBay je sicer mogoče najti tudi smrkca v obliki angela, ki je na prodaj za skoraj 25.000 evrov. A kot navaja prodajalec, gre za prototip figure, kar pomeni, da je ni bilo mogoče dobiti v kakršnemkoli jajcu, kupljenem v trgovini.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje