Jedi, ki jih ni dobro naročati na dom (po mnenju profesionalne kuharice)

Magazin 24. Avg 202212:45 0 komentarjev
ocvrt krompirček
Profimedia

Dostava pripravljenih jedi na dom (ali v službo v času malice) je najhitrejša in najbolj preprosta rešitev, ko ni dovolj časa za pripravo obroka.

Pri tem pa je treba vedeti, da ni vsa hrana primerna za naročanje – vsaj tako pravi profesionalna kuharica Lizzy Briskin. Naštela je jedi, ki si jih je bolje pripraviti doma in tudi pojasnila, zakaj je tako.

Ocvrt krompirček

Gre za priljubljeno in nasitno jed, ki si jo marsikdo rad naroči. A dejstvo je, da je krompirček najokusnejši takrat, ko ga vzamejo iz friteze oziroma iz ponve, v kateri so ga ocvrli. Če ga ob tem še zapakirajo v kartonsko škatlo za namen dostave, bo njegova hrustljavost izginila – zaradi pare (ta nastane, ker je krompirček še vroč) se bo zmehčal in tekstura ne bo taka, kot bi morala biti.

Juha z riževimi rezanci

juha z rezanci
Profimedia

Če naročite juho z okusnimi riževimi rezanci, je najbolje, da so ti pakirani ločeno od juhe. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da se v vroči juhi zelo napihnejo, tako da ne bo ostalo prav veliko tekočine oziroma juhe, poroča insider.

Toast s sirom in omleta

Številni pri toplem sendviču oziroma toastu najbolj obožujejo raztopljeni sir, ki je sočen in bogatega okusa. A če si toast naročite na dom, se bo stopljeni sir spet strdil, njegova tekstura pa bo gumijasta. Tudi za jedi iz jajc, kakršna je na primer omleta, velja podobno: če si naročite dostavo, bi lahko bili razočarani, saj bo nastala gmota, ki ne bo niti malo sočna.

Losos

Meso lososa je nežno, tako da se lahko med prevozom od restavracije do lokacije za dostavo preprosto prekuha. Tudi če bo popolno spečen, se bo v času, ki je potreben za dostavo, v embalaži dodatno prekuhal in ne bo tako okusen, kot bi bil, če bi ga pojedli v restavraciji ali si ga sami pripravili doma.

Tortilja čips

nacho čips
Profimedia

Še tako čvrst čips ne bo prenesel teže okusnega nadeva iz salse, kisle smetane ali fižola, medtem ko bo na poti do vaše lokacije. Lahko se celo zgodi, da boste ob dostavi razočarano ugotovili, da je iz zelo okusne jedi na koncu nastala samo zmešnjava okusov z zmehčanim in vlažnim čipsom.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!