Kaj se zgodi, če ob glavobolu popijete skodelico kave?

Magazin 05. Nov 202114:15 0 komentarjev
glavobol
Profimedia

Če se tudi vam redno dogaja, da vaš glavobol ob skodelici kave preneha sam od sebe, morate vedeti, da obstaja za to izjemno preprosta razlaga.

Glavobol je hudo nadležna bolečina, še zlasti v tistih ključnih trenutkih, ko morate biti zbrani oziroma z glavo pri stvari. Takrat si želite rešitve, ki najhitreje pomaga, lahko je v obliki tablet, 15-minutnega spanca ali celo v skodelici kave.

Čeprav se morda kava na prvi vtis ne zdi

odgovorna rešitev, z njo pravzaprav ni nič narobe, če jo seveda uživate v zmernih količinah.

Tudi večina tablet proti glavobolu namreč vsebuje kofein, strokovnjaki pa ob tem opozarjajo, da z nobeno rešitvijo proti boleči glavi ni pametno pretiravati. Nekoč so namreč pri zdravljenju glavobolov in migren uporabljali zgolj velike količine kofeina, kar je v določenih primerih stanje le še poslabšalo. Nekateri strokovnjaki pa menijo celo, da je lahko glavobol posledica pomanjkanja kofeina, če ste od tega že odvisni.

Zaužili naj bi torej le zmerno količino kave, ki se po priporočilih strokovnjakov meri v dveh skodelicah na dan; če opazite, da se po njenem zaužitju počutite slabše, pa čim prej posezite po vodi.

pravi čaj
Profimedia

Če okusa kave tako ali tako ne marate, si lahko proti glavobolu pripravite katerega od pravih čajev, med katere spadajo beli, oolong, črni in zeleni čaj, saj ti prav tako vsebujejo kofein, skodelica sadnega ali zeliščnega čaja pa vam v tem primeru ne bo kaj veliko koristila, saj gre za napitke brez tega priljubljenega poživila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!