Ne glede, kako sveže ali "bio" so češnje, ki jih imate, jih je pred zaužitjem potrebno oprati. Izpiranje pod tekočo vodo ni zanesljiva rešitev.
Sezona češenj se je začela.
Ne glede, kako sveže ali “bio” so češnje, ki jih imate, jih je pred zaužitjem potrebno oprati. Da bi zmanjšali možnost, da z njimi zaužijete kakšno škodljivo substanco, to storite na pravilen način. Izpiranje pod tekočo vodo namreč ni vedno zanesljiva rešitev.
Strokovnjaki zato svetujejo dva načina, pri katerih uporabite stvari, ki jih skoraj zagotovo imate doma.
Raztopina kisa
Češnje, ki ste jih očistili listja in pecljev, prelijete z vodo, v katero ste dodali kozarček belega (alkoholnega) kisa. Češnje narahlo premešajte, potem pa pustite stati kakšnih 15 minut. Po tem času jih sperite pod tekočo vodo in posušite s suho, oprano krpo ali papirnato brisačo.
Raztopina sode bikarbone
Postopek je podoben zgoraj opisanemu, le da namesto kisa uporabite sodo bikarbono. Na liter vode, s katero ste prelili očiščene češnje, dajte približno dve zravnani veliki žlici sode bikarbone. Češnje narahlo premešajte in pustite stati približno 15 minut. Po tem jih sperite pod tekočo vodo in posušite s suho, oprano krpo ali papirnato brisačo.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje